votul tău
votul tău

Astăzi, 27.09.2020, au loc alegerile locale și alegerile în consiliile județene, iar votul tău este important!

Acum se aleg persoanele care ne vor reprezenta în următorii patru ani. Persoanele care ne vor decide viitorul la nivel local și județean, cele responsabile de situația de „acasă”.

Peste tot avem doar campanii politice, dar nimic concret.

Ce mai poate înțelege omul de rând din lupta politică? Prin orice mijloc, milogul politic încearcă să ajungă la tine și să îți răpească cea mai importantă armă pe care democrația ți-a dăruit-o și anume votul.

Când vom înțelege noi, ca națiune, cât de important este votul? La revoluție, părinții și bunicii noștri au luptat ca noi să votăm, iar acum noi spunem aroganți „Nu mă duc la vot”. De ce? Când vom înțelege că doar în felul ăsta putem să ne dirijăm evoluția și dezvoltarea în calitate de comunitate? Când ne vom da seama că nu este bine să votăm pe cineva doar pentru că reprezintă sigla albastră sau roșie? Asta este important? Partidul din care provine sau persoana însăși?

Politica românească a ajuns o joacă de copii, deoarece printr-o inconștiență groaznică, oamenii participă la viața politică (în măsura în care participă) într-un mod extrem de superficial.

Generalizăm fără să ne informăm și ne lăsăm influențați de mass-media. Am ajuns să nu ne mai informăm și votăm în funcție de opinia publică, ce este la modă, aia votăm. De exemplu, dacă la televizor se spune că toți din partidul Vișiniu sunt corupți, atunci nu votăm cu Partidul Vișiniu și votăm cu Partidul Mov, pentru că de el nu s-a auzit nimic rău.

Mark Twain spunea : ,,Orice generalizare este falsă… inclusiv aceasta.”

Suntem normali? Votăm după generalizări?

În orice partid sunt oameni corupți (într-o țară în care oamenii nu știu cu ce se mănâncă politica, altfel nu ai cum), dar sunt și oameni în politică care au în minte ideea de ,,bună schimbare”, atât în Partidul Vișiniu, Partidul Mov cât și în celelalte partide.

Un alt aspect pe care trebuie să-l aibă în vedere „votantul” de astăzi este faptul că pe lângă Partidul Vișiniu și Partidul Mov mai este o paleta largă de culori. Exact ca atunci când vă vopsiți casa și trebuie să alegeți culoarea cu care o să o vopsiți. Trebuie verificat fiecare magazin si fiecare culoare. Asta daca vrei să găsești cea mai bună culoare pentru casa ta. Desigur, această vopsea nu va rămâne permanent și va trebui să o schimbi periodic, dar nu putem lăsa casa fără culoare.

Așa nu ne putem lăsa țara fără să ne aducem aportul prevăzut de constituție.

Informați-vă (preferabil din mai multe surse) chiar dacă mai este puțin timp! Verificați fiecare candidat pentru a fi absolut sigur că pui ștampila pe crezurile tale și nu pe cele vehiculate în spațiul public.

Eu nu pot face schimbarea, tu nu o poți face, nici ea nu poate dar noi, toți împreună, putem!

 


Autor: Rus Ioan