acuzat de pedofilie

Campionu’ de la Mogoșești-Siret este acuzat de pedofilie!

"în Păreri și opinii" by
Damian Butnariu, primarul Partidului Național Liberal din comuna Mogoșești-Siret, județul Iași, a fost acuzat de pedofilie. Acesta ar fi întreținut relații sexuale în sediul primăriei cu minore traficate.
Butnariu, recunoscându-și fapta, a scăpat doar cu menționarea sa de către anchetatori, în calitatea de martor la dosarul cu proxeneți periculoși din acea zona. Aceștia se ocupau cu traficul de carne vie în perioada 2007-2008.
În luna ianuarie a acestui an, conducerea filialei liberale a decis, prin vot, eliminarea lui Damian Butnariu din partid.  Reputația pe care și-a construit-o a fost motivul. Voturile au fost în număr de 29 pentru eliminarea lui din partid, două voturi împotrivă și un vot nul. Fetele cu care primarul ar fi întreținut relații sexuale, atât orale cât și normale, fuseseră victime ale unei rețele de traficanți din zona Pașcaniului, ne informează Ziarul de Iași.
Una dintre fete ar fi fost răpită chiar din fața școlii, cu ceva timp înainte de a fi vândută, împreună cu celelalte fete, pentru suma de 100 de lei. Scopul era prestarea de servicii sexuale cu primarul. Aceasta, după ce a fost abuzată de către bărbat, a încercat să se sinucidă.

Indiferent de cele întâmplate, acesta nu iese din joc!

Acum, la alegerile locale, Damian Butnariu hotărăște să candideze din nou pentru funcția de primar al comunei Mogoșești-Siret, fără susținerea unui partid, însă cu aceleași culori ca ale liberalilor. „Asemănarea între afișul primarului de aici și afișul Partidului Național Liberal este pur și simplu izbitoare. Avem aceleași culori, avem același font…uitați! În partea din dreapta avem același triunghi galben prezent în ambele afișe, dar ce este foarte interesant, este că ambele au fost tipărite la aceeași firmă.”, a relatat Alex Nedea, reporter la Recorder.

Părerile sunt împărțite în comuna Mogoșești – Siret. Unii spun că este o rușine ceea ce a făcut el și că ar trebui să-și retragă candidatura. Alții spun că fetele sunt mai vinovate decât el, fiindcă sunt de părere că nu mai există fete cuminți. Însă una dintre fete afirmă altceva: „Am fost luată din discotecă, de la Gâștești, de Buduroi Adrian, cu încă două fete și am fost duse la Mogoșești la primărie. Acolo s-a făcut, în ziua aceea, inaugurarea, în noaptea aia, am fost acolo înauntru..am fost forțate! Am fost luate în mașină și duse acolo.”, potrivit Recorder.

Atât politicienii din partidele rivale, cât și jurnaliștii susțin ipoteza unei colaborări ale Partidului Național Liberal și Damian Butnariu, dat fiind faptul că nimeni din partid nu s-a sesizat pentru folosirea culorilor acestuia: „În momentul în care nimeni nu s-a autosesizat din partea Partidului Național Liberal că cineva folosește culorile, automat ne dă de gândit că este susținut. Și apoi, câte comune sunt, în care Partidul Național Liberal nu are candidat?! Din câte știu, suntem singura comună din județul Iași, în condițiile în care Partidul Național Liberal a avut în această comună, timp de 16 ani, tot timpul majoritate.”, spune Radu Pârlea, candidat PMP al primăriei din comuna Mogoșești-Siret.

În plus, există și o oarecare apropiere suspectă între Damian Butnariu și Costel Alexe.

Unul dintre cei din anturajul candidatului au dezvăluit că acesta a primit un mesaj cu o tentă ușor intimă de la Ministrul și candidatul PNL, Costel Alexe: „Campionule, te iubesc ca pe propriul tată! Nu s-a schimbat nimic. Si premierul te iubește! Trebuia să luăm reflectorul de pe Președinte și Premier. Vom candida împreună! Te iubesc!”, potrivit Recorder.
Oamenii din comuna Mogoșești-Siret se tem să vorbească, ăsta e adevărul! Deși aceștia stiu că primarul ce i-a condus timp de patru mandate nu e tocmai un om strălucit, toți preferă să tacă. Aceasta se întâmplă din cauza faptului că primarul este fost boxer: „Majoritatea oamenilor se plâng în privința asta, dar mulți se tem să vorbească. Lui i se spune campionul, știe să dea și cu pumnul, iar oamenii se tem.”, a recunoscut un consătean.
Cu toate că mulți nu sunt mulțumiți de cum merg treburile în comună, de infrastructura acesteia, de apa potabilă ce se oprește și construcția nefinalizată a școlii, oamenii totuși il votează și are șanse mari să câștige alegerile.
Eu, personal, nu pot înțelege de ce acest om nu și-a primit pedeapsa pe care o merita cu adevărat, în condițiile în care acesta ar trebui să fie un exemplu pentru cetățenii comunei pe care o conduce. De fapt, nici măcar nu ar mai trebui să candideze, date fiind faptele. Nu doar că le-a abuzat pe fete, însă a mai fost și complice la un caz de trafic de persoane.

Vi se pare normal să mai și candideze la alegerile locale?

Cum poți tu mai întâi ca persoană să te uiți în ochii celorlalți, știind ce ai făcut? Dar ca un candidat la alegeri, cum le spui, cu o mare lejeritate, să te voteze?!
Ce mi se pare cel mai grav este că oamenii au ajuns să creadă că așa ceva e normal în țara asta. Nu, nu este!
Recurența acestor cazuri de trafic de persoane și viol poate v-a desensibilizat. Însă întocmai acest lucru ar trebui să fie un semnal de alarmă! Când nu ne mai șochează astfel de orori, când guvernul găsește scuze pentru pedofili (vezi detalii aici), înseamnă că trebuie să luptăm mai tare pentru dreptate. În niciun caz nu înseamnă să considerăm astfel de acte în orice fel acceptabile. Iar susținerea unui astfel de individ asta denotă. Nu sunt situațiile normale, sunt anormali cei care nu le dau seriozitatea necesară. Haideți să ne gândim de două ori ce ar trebui să însemne normalitatea pentru noi și țara noastră, înainte de a comenta un subiect care, tocmai că nu e normal din niciun punct de vedere.

Am zis-o și o să o mai zic, schimbarea depinde de noi!

Doar noi putem să ne schimbăm cu adevărat prin voință, pentru a deveni cea mai bună versiune a noastră! Însă ceea ce mă bucură este faptul că totuși avem și un final fericit al acestei întâmplări. Proxenetul care le-a adus pe fete primarului a primit sentința de 15 ani de închisoare. Mai departe nu putem decât să sperăm că va fi bine și poate legea va face dreptate în privința acestui om. Și să încercăm să nu vedem totul doar în negru, pentru că „avem credință și speranța moare ultima!”, așa cum spunea un bătrânel din comuna Mogoșești-Siret.

Sursă foto: PNL Iași
Autor: Sabrina Chilcos

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi