victima bullying-ului
victima bullying-ului
Bună! Mă numesc Maria și am fost victima bullying-ului, cel mai răspândit „virus“. Am decis să vorbesc despre aceste lucruri pentru a le opri și pentru a vă ajuta dacă ați fost sau sunteți în situația mea.
Pentru unii, primii ani de școală au fost cei mai frumoși ani, dar pentru mine a fost o perioadă de coșmar. Intrarea mea într-o clasă nouă, cu profesor nou și colegi noi, a fost o „evadare“ din familia pe care mi-o construisem în fosta clasă, și un nou început. Colegii noi m-au văzut ca „tipa nouă” puțin diferită. Din cauza unui comportament atipic și a unor probleme de sănătate, au început să îmi adâncească această suferință prin probleme: respingere, porecle și comportament agresiv. Au trecut zile, luni, chiar și ani.

Toată umilința pe care am primit-o s-a transformat în depresie.

Singura mea dorință era să fug departe de probleme și cea mai „bună“ soluție era suicidul. În interiorul meu o voce țipa, spunându-mi să nu fac acest lucru și să vorbesc cu cineva. La vremea respectivă, eu nu voiam să comunic cu nimeni. Consideram ca toți mă vor vorbi pe la spate.
N-am ascultat acea voce și o noapte de mai aveam, voiam să fie ultima noapte cu o „persoană în plus“ pe Pământ. Am încercat să îmi iau zilele și mi-a fost scoasă în cale mama mea. Ea nu știa că eu sufăr în tăcere, dar eu am ascultat acel țipăt și i-am povestit tot ceea ce s-a întâmplat cu mine în toată această perioadă. Am suferit atât eu, cât și ea, văzându-mă că nu mai pot face față acestei bătăi de joc.
Mi-a promis că îmi va fi alături și că va face tot posibilul pentru a fi eu din nou, copilul vesel de altădată. Pentru toate aceste lucruri îi sunt recunoscătoare atât ei, cât și Universului, deoarece mi-a dăruit o mamă cum alții poate visează.
Au trecut 8 ani de chin. Am terminat acest război atât cu mine, cât și cu foștii mei colegi. Acum sunt eleva unui liceu foarte bun, am colegii pe care în școala primară și școala generală îi visam.
Pentru mai multe despre bullying și urmările acestuia, citiți următorul articol.

Această experiență, deși m-a prăbușit, mi-a dat o căruță de învățături și m-a făcut mai puternică.

Am realizat că pot, în pofida faptului că am primit multe mesaje descurajatoare. Am încetat să am așteptări de la oameni. Datorită acestei perioade, am ajuns cine sunt astăzi: o fată vindecată de aceste răni, cu multe pasiuni și dornică să ajute persoanele aflate la ananghie.
Mai consideri bullying-ul o joacă între copii?

Autor: Maria Tărcatu