gândaci de cămin
gândaci de cămin

Trăind prin firmituri și beznă atâta timp, nu și-au imaginat niciodată că visul lor va deveni realitate atât de curând. Astfel, târându-se de sub pat, au reușit să ajungă în lumina reflectoarelor. Cu puțină determinare, și- au atins scopul: gândacii de cămin primesc, în sfârșit, drepturi! Ce veste bună! Acum îi poți invita la o cafea, ca de la egal la egal, fără să te judece prea tare vecinii. Sau poate nu: rămâne de văzut la referendum.

Gândacii de cămin îți sunt prieteni sau dușmani?

Dacă nu știi ce să alegi, nu dispera! Poți veni cu propriul tău răspuns. De exemplu, binecunoscutul filozof, Nicolae Guță, a ales să creadă că prietenul coincide cu dușmanul. A argumentat această afirmație printr-un discurs audio.

În orice caz, există și alte păreri.

Adevărații patrioți luptă: s-a format o grupare anti-gândăcistă!

Câteva femei de serviciu de peste 50 de ani desconsideră atât decizia statului, cât și gândacii drept ființe. Astfel, acestea încearcă să se infiltreze în căminele studențești mâine dimineață. Evenimentul a fost deja postat pe facebook, cu un slogan convingător: Împărțim insecticid, nu drepturi. Sponsor principal: MaxForce.

 

,,Sperăm că se va strânge un număr cât mai mare de susținători ai mișcării. Cu ocazia asta, le facem un bine și studenților.’’-mărturisește Liliana Papucescu, lideră, cunoscută și drept tanti Lilica.

 

Dar sunt oare și studenții de aceeași părere? Aparent, nu. Vor răspunde în vreun fel? Ei bine, probabil că nu, dar pentru a ne asigura am intervievat un veteran de 2 ani al căminelor bucureștene. Citez:

,,Ehe, semestrul ăsta, frățiorii-s pe cont propriu. Eu i-aș ajuta, dar nu mă afumă pe mine cefereul dus-întors 35 de ore pentru ca să-mi ia o băbuță pulsul cu o mătură. Anyways, nu-s prea multe finaluri posibile: fie ne vom întâlni cu următoarele generații de gândaci sau cu niște extremiste fericite. În orice caz, avem gândaci câtă bere și sesiuni. Le urez baftă doamnelor- să fie sub paza Domnului.’’

Stați puțin. Dar ce erau drepturile ălea? Pentru ce altceva se luptă băbuțele, dacă nu pentru locurile din autobuz?

Well, gândacii de cămin au câștigat drept de vot.

Da, și noi am fost la fel de confuzi ca tine. Așa că am rugat doamnele să ne explice de ce este greșit ca niște făpturi pure și nevinovate să aibă dreptul să își aleagă niște reprezentanți. Din păcate, răspunsul a fost mult prea neclar pentru a fi transcris, întrucât toate vorbeau deodată. Totuși, din ce am înțeles, rezumatul se regăsește în biblie.

Bineînțeles, în ciuda unor rasiste, cel mai bun prieten al studenților are acte în regulă și este aproape apt să își exercite votul. Tot ce îi stă în cale sunt niște plimbări la sala de forță sau dezvoltarea unui limbaj adecvat pentru a-i explica unui om desemnat unde să pună ștampila. Din fericire, am fost anunțați că statul deja a găsit o soluție eficientă: angajarea unor experți în telepatie.

Pentru a facilita accesul gândacilor și a-i feri de eventualele ieșiri nervoase ale unor intoleranți, noii noștri frați vor vota în spații special amenajate, respectiv toalete publice.

,,Fiți fără frică! Alegerile tot vor avea loc.’’ – transmite un candidat.

Click aici pentru a citi o altă pățanie a gândacilor de cămin!