Taxiul
Taxiul

În primăvara anului 2012, un taximetrist a decis să își ia rolul de „taximevesel”.

Taxiul cu bomboane. Taximetristul Ion Cristian Roman a transformat o simplă călătorie prin Bucureşti într-una mai specială, atât pentru el, cât și pentru clienți. Acesta le oferea bomboane, ascultau împreună muzică plăcută și mai făceau și un tur al Capitalei. În pași mici faci pași mari, deci a început să strângă cărți și jucării pentru copiii din spitale. Sufletul a ținut să ajungă la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”.
În timp, sute de voluntari şi donatori, parteneri în fapte bune, s-au alăturat în proiecte umanitare dedicate mamelor şi copiilor din spitale!

Taxiul cu Bomboane este o metaforă. Este despre gesturi simple care aduc zâmbetul pe chipurile unor copii nevinovati, puternici, frumoși și plini de viață. Aceștia au fost nevoiți să simtă traiul de viață simplist și sărac, dar cu sufletele bogate. Gesturile voluntarilor au schimbat viața copiilor. „Este o metaforă despre daruința pe care o poate săvârși oricine, pentru că în acest taxi poate urca toată lumea’”, spune Ion Cristian Roman.

Cristian la sediul Asociației „Taxiul cu bomboane”

Taxiul are și câteva curse cu destinaţie deosebită: spitalele de pediatrie și la școlile cu nevoi speciale din București.

Voluntarii ajung acolo pentru a aduce zâmbete și fericire în sufletele copiilor bolnavi, dar şi celor cu dizabilități. Taxiul cu Bomboane este ecologic, funcţionează cu dragoste, dragostea celor care aleg să își rupă din timp pentru a oferi îmbrățișări și povești copiilor care au nevoie de speranţă, încurajări și, nu în ultimul rând, de afecțiune și sprijin.

Voluntari cu mic cu mare, indiferent de vârstă, cu diverse pregătiri profesionale, din Bucureşti, dar şi din străinătate, vin să citească poveşti copiilor din spitale. Vin în sprijinul copiilor să își găsească un drum în viață, stima de sine și sentimentul de utilitate, ajutându-i să se regăsească în ființă și acceptare.

Asociaţia are nevoie de sustinere si de voluntari in toate proiectele pe care le desfășoară!

Misiunea asociației deja ați înțeles-o, la fel și angajamentul și promisiunea.

„Perioadele de spitalizare sunt, de cele mai multe ori, o experienţă tristă şi apăsătoare. Există copii pentru care perioada grea de tratament produce efecte la nivel psihologic, iar aceşti copii au nevoie de sprijin. Membrii şi voluntarii asociaţiei doresc să aducă o schimbare. Misiunea asociaţiei noastre este îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor bolnavi şi cu dizabilităţi, prin activităţi de terapie prin joc şi campanii care să le aducă buna dispoziţie!

Câteva proiecte și surprize speciale

Taxiul cu Bomboane derulează o serie de evenimente pentru copii din capitală: „Seara de Poveste”, „Pui de Pernă pentru Pui de Om”, „Ciorăpelul cu Bomboane”, „De Vorbă cu Delfinii” și multe altele! Asociaţia are nevoie de susţinere şi de voluntari în toate proiectele pe care le desfăşoară!

Seară de poveste

O carte sub braț, un măr în mână și multă dragoste! Voluntari din toată țara și din toate colțurile lumii, împreună cu Gașca Colorată, transformă serile obișnuite de spital în momente magice!

Vinerea speranței

Vinerea Speranței este un proiect de incluziune, în care copiii cu nevoi speciale din București se întâlnesc cu căluți, lame și căței la adăpostul pentru cai „Steaua Speranței”.

Cănuța cu bomboane

Eveniment desfășurat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, când copiii mai puțin norocoși din spitalele de pediatrie și școlile speciale din București primesc cănuțe cu bomboane.

Bomboland

Bomboland este cel mai ambițios proiect al Taxiului cu Bomboane. Este locul unde, prin atelierele desfășurate zi de zi, tinerii cu nevoi speciale își vor redobândi stima de sine și sentimentul de utilitate.” – Taxiul cu Bomboane

Daca doriți să vă implicați în această asociație, contactați Asociația Taxiul cu Bomboane.
Puteți să ne susțineți sponsorizând unul din multele noastre proiecte, cum ar fi „Seara de Poveste”, „O zi cât o vacanță”, „Ciorăpelul cu Bomboane”! Donați acum online sau direct în contul Asociației!

Autor: Armine André