porci zburători
porci zburători

Consiliul Național al Elevilor (CNE) și Comunitatea Declic organizează un protest maraton cu „porci zburători”, în prima zi de școală, în fața Ministerului Educației și Cercetării.

Luni, 14 septembrie 2020, între orele 11:00-16:00, elevii reprezentanți vor protesta timp de 6 ore. Aceștia își vor exprima nemulțumirile față de promisiunile neonorate ale guvernanților.

Autoritățile au tratat în mod dezastruos achiziția pentru tablete și laptopuri.

Elevii vor avea cu ei câțiva „porci zburători” umpluți cu heliu. Aceștia doresc să transmită că până și porcii au șanse să zboare, însă tabletele promise înainte de vacanță tot nu au ajuns în școlile din România.

„Ministerul Educației și Guvernul au avut patru luni la dispoziție să cumpere tabletele necesare în anul școlar 2020-2021. Dar în loc de cele 250.000 promise, și oricum insuficiente, vor fi doar 80.000 și nici acelea nu ajung la timp. Porcii au învățat să zboare și tabletele promise de ministrul Educației, Monica Anisie, înainte de vacanță, tot nu au ajuns la tinerii care au nevoie de acestea. Aproape un milion de elevi nu au avut acces la educație în perioada restricțiilor, din cauza ca n-au avut laptop sau tableta. Ne întrebăm ce se va întâmpla cu aceștia în noul an școlar”, a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic.

„În prima zi a anului școlar, nu vom fi la școală, în bănci, ci vom fi în fața Ministerului Educației și Cercetării, pentru a-i reprezenta pe colegii noștri pe care autoritățile i-au lăsat în urmă. Acestea ignoră cu bună știință faptul că 900.000 de elevi nu au avut acces la educație online pe durata stării de urgență. Nepăsarea autorităților reprezintă o încălcare sistematica a dreptului la educație al tuturor elevilor, garantat de Constituția României. Solicităm guvernanților urgentarea procesului de achiziție publică pentru dispozitive conectate la internet!”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului National al Elevilor.

1 COMENTARIU

  1. Rares Voicu, esti manevrat de comunitatea Declic interesata in proteste de orice fel spre a-si face rost de bani de la Soros si alti sponsori. Voi va puteti rezolva direct problemele cu Inspectoratele, tabletele vor veni. Este situatie de criza medicala nationala si mondiala. Plus criza economica. Ar trebui sa va sprijiniti unii pe altii. Dat fiind ca aceasta boala nimeni pe lume nu a stiut cum sa o trateze special cu succes,nu exista medicament, se procedeaza la metodele generale cunoscute. Ana Recheleanu e o femeie care va indeamna la rau, va asigur ca problemele se pot rezolva pe calea dialogului. Miroase a nesimtire PSD-ista tot ce faceti sub directa influienta a indivizilor nesimtiti de la Declic care mai inainte erau sufletul miscarii #rezist in Pta Vcitoriei, cu victime, grav.