opportunitool
opportunitool

Dorești să te implici într-un proiect mișto sau nu ai ce face cu timpul tău liber? Ai ajuns unde trebuie! În cele ce urmează îți voi prezenta o platformă pe care nu doar că poți să găsești oportunități, dar poți chiar tu să adaugi unele noi. OpportuniTool este prima platformă online din România de acest tip.
Când am dat pentru prima dată de site mă gândeam că e o idee briliantă, dar mi-a întrecut așteptările când am aflat că găsesc și oportunități internaționale. Cred că nu sunt cea mai în măsură persoană care să vă vorbească despre acest subiect, așa că l-am contactat pe Darius Filip, fondatorul opportunitool.


Î: În primul rând, cine ești tu și cum a pornit acest proiect?

Mă numesc Darius, studiez inginerie la University College London și am o pasiune inexplicabilă pentru activități extracurriculare și antreprenoriat. Ideea a apărut într-o oră de mate, când mă plângeam unui coleg (viitorul co-fondator) cât de rapid au trecut anii de liceu și câte oportunități am ratat (v-ați prins deja, „opportuni” + „tool”).

Î: Cărui public i se adresează platforma?

Platforma se adresează tinerilor și organizatorilor de evenimente. Astfel, am creat un spațiu virtual care încurajează interacțiunea celor două grupuri țintă, cu beneficii de ambele părți: noi contexte de învățare pentru tineri, pe de o parte, și promovare gratuită pentru evenimente, pe de altă parte.

Î: Unde se desfășoară activitățile?

Deși majoritatea activităților se desfășoară în țară, avem din ce în ce mai multe oportunități internaționale, și există atât evenimente fizice, cât și virtuale (care au izbucnit în ultima vreme din cauza pandemiei.)

Î: Cum pot înregistra o oportunitate pe site?

Trebuie să recunosc, ai nevoie de un master in IT, pe puțin. Nu e ca și cum creezi un cont, selectezi categoriile în care se încadrează evenimentul, încarci câteva poze și o descriere și privești cum se întâmplă magia.

Î: Ce tipuri de oportunități pot găsi pe site și în ce domenii?

Momentan încadrăm evenimentele în 6 categorii: competiții, conferințe, tabere, programe, traininguri și altele. Domeniile sunt prea multe pentru a fi enumerate, dar sunt sigur că avem oportunități pentru oricine, de la artiști și programatori la pasionați de mediu și persoane dornice să practice voluntariatul.

Î: După părerea ta, care este cea mai cool oportunitate de pe platformă?

Sincer, mereu apare ceva cool. Secretul este să fii mereu cu ochii pe website sau să urmărești paginile noastre de social media, unde postăm cele mai fresh oportunități!

Î: Pot să mă alătur echipei OpporTunitool?

Desigur, familia OpportuniTool acceptă mereu noi ambasadori (ei sunt cei care ne ajută să descoperim noi evenimente și să le promovăm în comunitate), dar uneori avem poziții libere și în echipa de organizare. Oricine dorește să devină implicat ne poate lăsa un mesaj pe paginile de Facebook sau de Instagram!

Vă invit să dați click aici pentru a accesa site-ul!