Anisie

Doamnă Anisie, dacă dvs. nu înțelegeți nimic, noi ce să mai înțelegem?

"în Păreri și opinii" by

Aș fi crezut că noi, elevii, suntem dezorientați, neștiind cum va începe școala, dar nu-i așa. Se pare că până și doamna ministru, Monica Anisie, nu mai înțelege nimic.

Dacă ești curios cum doamna Anisie se plânge că „nimeni nu vine cu soluții”, dă click aici!

Exact, persoana care ar trebui să vină în ajutorul profesorilor, elevilor, studenților, părinților, nu mai suportă criticile. Normal că primiți critici, doamnă ministru!

Fiecare dintre noi este diferit. Unii sunt de acord cu măsurile de siguranță, alții nu. Până la urmă, tot trebuie să ne protejăm. Unii vă felicită pentru ceea ce faceți, alții vă spun ceea ce nu faceți bine.

„Nu mai înțeleg nimic din tot ce se întâmplă în jurul meu! 😔
Orice intenție bună este interpretată de toți cei fără de greșeală! Oameni de bine, nu am ce zice! Toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluții! Aștept soluții, dacă au!” spune doamna Anisie.

Doamnă ministru, mai sunt câteva zile și încep cursurile din noul an școlar. Ce s-a făcut până în septembrie? Ar trebui să existe soluții, nu să le așteptați!

Apreciez că sunteți deschisă la noi soluții și propuneri, dar au fost 6 luni de când școlile au fost închise. În acest timp ar fi trebuit să se fi găsit soluțiile cele mai bune!
Această postare e cumva din cauză că ați fost înconjurată de părinți furioși într-o parcare a unui studio tv? Este normal să dorească informații despre cum vor începe copiii lor școala.

Să ne imaginăm că nu sunteți ministru…

Dacă nu ați activa în învățământ, nu ați fi curioasă cum începe un an școlar diferit?

Conform Antena 3, uitați discuția dintre părinți și doamna Anisie:

Părinte: Ce putem să facem? Să ținem copiii închiși în casă?

Monica Anisie: Nu îi ținem în casă. Din contră! Noi vrem să meargă la școală!

Părinte: Din punctul meu de vedere ca părinte și reacția Primăriei și a școlilor a venit foarte târziu.

Monica Anisie: Nu este adevărat!

Părinte: Nu este adevărat nimic! În ultima săptămâna se cumpără laptop.

Monica Anisie: Doamnă, ce ați zice de o altă situație care s-a întâmplat în alt stat, cu o seară înainte părinții au fost anunțați „de mâine nu mai aduceți copiii la școală”. Dimineața ministrul ieșind și anunțând că mâine începe școala și seara toți părinții din statul respectiv au primit mesajul că amânăm începerea școlii. În fiecare an, în fiecare unitate de învățământ se stabilește un orar. Când vine partea aceasta de iarnă, are un program de iarnă. Ce se întâmplă, se micșorează ora. Deci are unitatea de învățământ libertatea toată de a micșora orele.

Revenind la postarea de la miezul nopții…

„Faptul că mă opresc și vorbesc cu oamenii nu e bine! Dacă nu vorbesc cu ei, ( ceea ce nu ma caracterizează) iarăși nu e bine! Orice aș face nu e bine! Și cine spune asta? Cei fără de greșeală!
Fiindcă sunt sinceră, nu e bine!
Dar oare ce e bine în viziunea acestor oameni?” spune Anisie.

Ce reușim să schimbăm în sistemul educațional dacă ne plângem pe Facebook? Nimic!

Normal că ne așteptăm la soluții, doamnă Anisie. O țară întreagă așteaptă soluții. Nimeni nu a mai trecut printr-o pandemie.

Conduceți instituția care ar trebui să asigure educație de calitate. Știu că nu o conduceți singură. Aveți oameni cu care să vă consultați luând deciziile pe care le luați.

Chiar dacă este trist, nu putem vorbi de educație de calitate. Ce ați reușit să faceți cu școlile unde sunt toalete în curte? Să nu uităm vizita făcută de dumneavoastră la o școală din Ialomița, însoțită de o echipă de jurnaliști cu camere video. Și nu este Ialomița singurul loc cu toalete în curte.

Dumneavoastră ați spus la B1 TV: „Sunt foarte multe şcoli, nu numai din mediul rural, ci sunt şi şcoli din mediul urban, care au nevoie de resurse care să-i protejeze pe elevi de îmbolnăvire. (…) Sunt primari care s-au implicat dar sunt şi primari care în acest moment nu ajută şcolile.

Cum vă doriți să respecte legea primarii cărora nu le pasă de educație?

Tot dumneavoastră, la B1 TV mai spuneți: „Am spus «foarte multe» pentru că pentru mine înseamnă foarte mult 836 de unităţi de învăţământ care încă mai au toaletele în curte.

Dacă este așa cum spuneți, chiar sunt multe. Și ce propuneți?

Conform G4Media.ro, precizați că autorităţile publice locale pot achiziţiona containere sanitare pentru şcolile care nu au băi cu apă curentă, iar banii vor fi decontaţi prin Ministerul Fondurilor Europene. Tot dumneavoastră faceți un apel către toţi primarii să se implice.

Dar oare se vor implica? Primarii care nu acordă burse elevilor, oare vor asigura condiții igienico-sanitare?

Și pentru cei care nu știu, Raportul privind acordarea burselor pentru elevi la nivel național în anul școlar 2019-2020, realizat de Societatea Academică din România și Avocatul Poporului, lansat pe 10 septembrie 2020, ne arată că în 3002 localități din România (93,34%) este încălcat dreptul elevilor la burse școlare.

Raportul privind acordarea burselor pentru elevi la nivel național în anul școlar 2019-2020 poate fi citit aici.

Deci, repet: Primarii care nu acordă burse, se vor implica?

Fiind de acord cu ceea ce spune fostul președinte al Consiliului Național al Elevilor, Antonia Pup, o voi cita:

„Până când să mai fie smiorcăiala politică de stat în România? Până când o să mai fie votanți care să pună ștampila, persoane care să înghită cu servilism gălușca imposturii și a falselor motive. Nu puneți botul, cum nu vă sfătuiesc să puneți botul nici atunci când vreun primar aflat la al nuștiucâtelea mandat vă promite că va face în următorul cât n-a făcut în toate adunate.

Principala problemă a modului în care este gestionat sistemul educațional pe timp de pandemie nu este reprezentă nici de bani, nici de resursa umană slab formată, nici de infrastructură, ci de liderii vai-și-amar cu care ne putem mândri. În viziunea mea, un ministru al educației trebuie să fie imbatabil, coerent, chiar controversat pentru fermitatea lui. Să nu fie agățabil, să nu fie servil, să nu fie corupt. Vă las cu o întrebare: voi l-ați putea vizualiza pe profesorul Mircea Miclea smiorcăindu-se așa cum vedem că se practică mai nou la MEC? Dacă nu, atunci sunteți conștienți de unde începe problema.”

Anisie mai scrie pe 11 septembrie la 00:36 pe profilul de Facebook: „Prin urmare, cred cu tărie că înainte de a arunca în oameni cu piatra, fiecare dintre noi ar trebui să se uite în oglindă!”

Este adevărat că oamenii vă critică, dar o postare la miezul nopții va schimba ceva? Nu! Poate ajunge să fie considerat chiar un joc de Relații Publice și Comunicare. Era de așteptat ca postarea dumneavoastră să fie preluată de presă.

Citind comentariile de la postare, cineva a spus că i-ați zis într-un mesaj că „Ziariștii speculează, nu vă faceți griji!(…) Sunt convinsă că împreună vom schimba ceva. (…) Trebuie să realizăm ceva. Nu se mai poate!”

Oamenii nu ar trebui să mai critice constant! Însă, ar trebui să știți că „Lauda nu le folosește decât celor care știu să prețuiască așa cum se cuvine critica.” (Robert Schumann)

„Mi-e dor de sinceritatea și bucuria din ochii copiilor mei, care apreciază cu sinceritate ceea ce am făcut, fac și voi face întotdeauna! Atâta timp cât ei mă apreciază, iar părinții lor sunt alături de mine, îmi dă încredere că #VaFiBine!
Noapte liniștită, dragi prieteni!

#mulțumesc
#mergemînainte, încheie Monica Anisie.

Spuneți că vă este dor de elevii dumneavoastră, dar ei oare cum s-au simțit? Mă întreb: Nu au așteptat 6 luni pentru a afla cum încep școala?

Ce le spuneți elevilor, părinților, profesorilor care abia află informații cu câteva zile înainte de școală?

Eu sunt Petre și am 16 ani. Sunt elev la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, clasa a X-a. Cunoscându-mi drepturile și obligațiile ca elev, sunt implicat în domeniul reprezentării elevilor. Motto-ul meu este: „Fiecare copil este un artist. Problema este cum să rămână un artist şi după ce va creşte.” (Pablo Picasso)

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi