Elevii

Copiii de la creșă, cei care încep grupa mică la grădiniță, care intră în clasa pregătitoare și elevii de clasa a V-a și a IX-a vor avea nevoie de adeverință medicală.

Ministrul Sănătății a trimis o adresă tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică din țară, potrivit Edupedu.ro. Documentele medicale necesare și modelul de adeverință medicală pot fi găsite mai jos.

„Documentele medicale necesare la înscrierea/ frecventarea/terminarea unui ciclu de învățământ sunt:

a) adeverință medicală pentru înscrierea în colectivitate, conform anexei nr. 1, care face parte integrantă din prezenta anexă;

b) aviz epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate, conform anexei nr. 2, care face parte integrantă din prezenta anexă.

 

Adeverința medicală se eliberează în următoarele circumstanțe:

a) La înscrierea în fiecare ciclu de învățământ – se eliberează de către medicul de familie sau de către medicul colectivității de la care provine copilul.

b) La terminarea unui ciclu de învățământ preuniversitar – se eliberează de către medicul care are în supraveghere colectivitatea.

c) La transferul elevului într-o altă unitate școlară – se eliberează de medicul care are în supraveghere unitatea de învățământ de la care se transferă.

 

Avizul epidemiologic se eliberează în următoarele circumstanțe:

a) după o perioadă de absență din colectivitate de cel puțin 3 zile consecutive;

b) la plecarea în tabere, vizite de studiu etc.”

Descarcă aici modelul de adeverință medicală, care conține și îndrumările de completare de către medici.

 

Elevii

Elevii

Citește aici despre declarația lui Klaus Iohannis legată începutul școlii