agresoarei din Târgu Jiu
agresoarei din Târgu Jiu

Tatăl fetei de 14 ani care a agresat-o pe tânăra din Târgu Jiu nu pare a fi de acord cu reținerea copilei sale pentru 24 de ore.

Acesta declară că înțelege situația părinților fetei lovite, spunând că sunt poate chiar mai „căzuți” decât el. Cu toate acestea, crede că arestarea agresoarei din Târgu Jiu îi va provoca o traumă acesteia și spune despre polițist că a închis-o ca să „dea exemplu în țară”.

De asemenea, tatăl fetei a mai declarat că e posibil ca fiica lui să fi ajuns într-o asemenea stare de delincvență din cauză că el și cu soția sa, mama fetei, au stat departe de copilul lor.

Acest lucru s-a întâmplat deoarece li s-a interzis să stea lângă familie din cauza coronavirusului. Într-adevăr, mama fetei lucrează la o unitate din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj. A fost obligată să respecte niște condiții stricte timp de trei luni pentru a nu transmite virusul mai departe.

Iată declarațiile complete ale tatălui, date ziarului gorjonline.ro:

„Abia a împlinit 14 ani, luna trecută avea 13 ani. Sunt alții cu săbii care au intrat peste oameni și nu le-a făcut nimeni nimic. A avut acest anturaj de două luni. Soția mea a fost izolată la serviciu în mai multe rânduri, câte două săptămâni, iar eu la serviciu… Am fost îngrădiți de acest drept de a sta lângă copiii noștri și iată consecințele. Știu că a fost o greșeală, dar nu este tocmai în regulă să fie băgat un copil în arest. Este ceva ce nu poți să vezi, mă pun și în postura părinților fetelor lovite care, poate sunt mult mai căzuți decât mine. Mă duc eu în locul ei…

A cunoscut aceste fetițe de două luni, este vinovată și ea, chiar nu vreau să-i iau apărarea, însă un copil la 13-14 ani poți avea încredere în el, nu te gândești că ar putea face așa ceva. Dar să fie băgată în arest e prea mult, o va afecta pe viitor, însă nimeni nu s-a gândit la asta. Poate am greșit noi ca părinți undeva, vreau să îndreptăm greșeala, dar fiica mea mai are dreptul la încă o șansă în viață. Și polițistul a vrut el să dea exemplu în țară să aresteze copilul ăsta de 14 ani.”

Diriginta i-a sugerat tatălui să-și retragă fiica de la școala unde învață.

„Am fost la școală sa iau o caracterizare despre comportamentul și situația școlară a fiicei mele și mi s-a sugerat să nu se mai ducă acolo în acea școală, să o retrag de acolo. Chiar diriginta ei mi-a zis să o mut că va avea media scăzută la purtare. Ce să fac, acum să o las pe stradă?”

„Fetița agresată a luat-o în brațe pe agresoare și s-au împăcat, mai spune bărbatul.

„Fetița care a fost agresată a venit ieri, înaintea poliției, la noi acasă, împreună cu o verișoară a ei, s-a luat în brațe cu fata mea, s-au împăcat, și-au cerut scuze reciproc, s-au împăcat fetele.”

Audierile au durat peste șase ore, iar tatăl fetei a fost împreună cu ea.

„Am fost cu ea aseară la audieri, timp de șase ore, până la 23:30 și azi de dimineață, de la 8 până la 15:30 când a fost reținută. Nu a avut, în decursul timpului, niciun fel de problemă, a fost acest anturaj, dar trebuie să îndreptăm copiii, nu să acuzăm și să-i bage la arest.”

„Știu că imaginile sunt foarte dure pentru oricine și trebuie învățat din acest necaz, să nu se mai întâmple așa ceva”, mai spune tatăl minorei agresoare pentru gorjonline.ro

Citește chiar aici mai multe despre sancțiunile aplicate de polițiști celor implicați în cazul minorei bătute în Târgu Jiu!

Tatăl victimei spune că fiicei sale îi este teamă în continuare și că a fost amenințată cu moartea.

Au ameninţat-o că dacă spune ceva o bat până o omoară. Îi este teamă în continuare.

4 COMENTARII