începem școala
începem școala

Îi mai pasă cuiva dacă începem școala sau nu? Când urmăresc sau citesc declarațiile anumitor decidenți, mă întreb dacă lor le mai pasă de educație. De ce? Zilele acestea se gândeau la cum ar fi să facem online până pe 1 octombrie.

Se cam repetă istoria, dar ca să înțelegeți de ce spun acest lucru, am să vă povestesc:

Anul trecut nu știam când va începe școala: 9 sau 16 septembrie? Incertitudine! Care era cauza? Transportul!

Doamna prim-ministru, Viorica Dăncilă, o ruga pe Ecaterina Andronescu să prelungească începerea cursurilor la 16 septembrie. Chiar dacă cursurile ar fi început pe 9 septembrie 2019, conform ordinului semnat de ministru, au existat presiuni din partea patronatelor de turism.

De ce am amintit această problemă? Pentru a observa cât de importantă este educația pentru decidenți. Dacă nu știați, de la educație pornește totul într-un stat.

„Fără şcoală să nu aştepte nimeni nici părinți buni, nici fii buni, şi prin urmare nici stat bine organizat şi bine cârmuit şi păstorit.” – Ion Heliade Rădulescu

Anul acesta observăm că alegerile locale sunt mai importante!

Alegerile oricum se vor organiza. Acest lucru este evident, dar, din păcate, par mai importante decât începutul școlii!

Și totuși, am o curiozitate…

Cum puteți declara, domnule prim-ministru, Ludovic Orban, că doriți ore online până la 1 octombrie, dar nu ați distribuit tablete la elevi și profesori?

Nu vă pasă de cei care nu au acces la educație digitală și nu sunt 1-2 elevi, ci 900 de MII! Ați uitat că ați decentralizat decizia? Nu dumneavoastră decideți dacă încep online sau nu!

Autoritățile au ignorat 750 de mii de elevi!

Nici nu mai spun că nu știți să faceți o analiză la Ministerul Educației și Cercetării! Timp de 6 săptămâni ați tot numărat și nu v-a dat numărul 900 de mii de elevi! Prima analiză a Ministerului Educației și Cercetării din teritoriu a scos în evidență că doar 250.000 de elevi nu au acces la internet. Autoritățile au ignorat 750 de mii de elevi!

Doamna Anisie declară la B1 TV că „Nu vorbim că începem la 1 octombrie școala. Cred că a fost o neînțelegere referitoare la acest lucru. Au fost discuții în spațiul public, am discutat și eu la Ministerul Educației și, la nivel guvernamental, au fost niște propuneri venite în sensul acesta. Asta nu înseamnă că s-a luat o decizie în acest sens. Trebuie să analizăm orice”.

Ce mai este de analizat când nu ați dat tablete? De asemenea, un laptop este mai potrivit pentru elevi, pentru că poate să asigure mai multe funcții pentru învățare, decât o tabletă.

Sau unde sunt măștile pe care ar trebui să le achiziționați?

Asigurați condițiile igienico-sanitare în școli! Și vă rog eu, nu mai vorbiți de educație digitală! Dacă nu puteți să reluați procedura de achiziții publice pentru dispozitive, nu aveți cum să vă doriți ore online!

Incertitudinea cauzată de decidenți mai poate fi regăsită aici!

Înapoi la 14 septembrie…

„Au fost puncte de vedere exprimate de medici epidemiologi, ca urmare a anchetelor epidemiologice, care au constatat că mulţi dintre cei infectaţi se întorceau din sejururi şi că sunt puncte de vedere legate de faptul că ar trebui consumată boala într-o perioadă, dar nu s-a luat nicio decizie, nu s-a discutat la nivel de Guvern şi vom anunţa când e de anunţat. Școala începe pe 14 septembrie, asta am anunţat clar, dreptul la educaţie trebuie respectat, scoala trebuie să înceapă pe 14 septembrie”, a declarat Ludovic Orban, conform PRO TV.

Mulțumim pentru stresul și incertitudinea provocate în urma declarațiilor, domnule prim-ministru!