situația cazărilor
situația cazărilor

În contextul incertitudinii începerii fizice a anului universitar și având în vedere situația cazărilor, din cauza pandemiei, studenții au început să își instaleze corturi în campusurile facultăților. Cei mai nefericiți apelează la mijloace mai inventive, cum ar fi reciclarea gumelor din pupitrele băncilor, pentru a-și putea face cărămizi din ele pentru așezămintele ce au să le fie… cămin pentru următorul an universitar! Astfel, ei vin în ajutorul Ministerului, prin aplicarea tuturor acestor metode pentru educație și pentru viitorul țării!

Declarațiile consiliului de conducere al Învățământului Superior din România nu au întârziat să apară. „Am vrut și noi să ne simțim din nou studenți, ca atunci când ne făceam temele cu o zi înainte. Consecințele, în schimb, ne-au luat pe nepregătite, la fel precum zăpada ia pe nepregătite primăriile, în fiecare an!”, a fost declarația oficială a consiliului.

Totodată, poliția se declară depășită de situație. Șeful Poliției Locale din București a declarat că în Regie, situația este deja atât de alarmantă, încât echipajele de poliție nu pot interveni, din cauza nivelului extraordinar de ridicat de pericol. Polițiștii care au fost la fața locului declară că studenții înfometați au intrat deja în modul de supraviețuire „luptă sau fugi”. „Acum vânează orice le trece prin cale, confundând polițiștii cu niște șobolani mai mari”, declară un agent de poliție.

Totuși, reporterii noștri s-au aventurat până într-acolo, încât să ia un interviu unui student.

Reporter: Cum ați ajuns să luați această decizie disperată de a veni în corturi în campusul universitar?

Bongo, șef de trib: Voiam să ne simțim iar ca-n vamă. Nu ne-a păsat nicidecum de situația cazărilor!

R: Ce veți face cu taberele dacă totuși cursurile nu se vor relua în regim față-în-față?

B: E amuzant cum lumea crede că nouă ne-ar păsa de cursuri în sine. Vrem doar să n-avem restanță și să ne distrăm. În rest, ce-o fi, o fi.

R: Bine, dar… totuși pare un efort foarte mare ce ați făcut aici… Puteți să ne dați mai multe detalii despre cum a fost luată această decizie?

B: Da, chiar a fost un efort. Am zis că vrem să facem o farsă, dar nu credeam că vom fi luați atât de în serios încât chiar să fim considerați salvatorii educației. Totuși este un ciudat sentiment de mândrie că o decizie la caterincă a fost mai utilă decât măsurile unui întreg Minister, format din oameni bine pregătiți.

A fost relativ simplu să ne organizăm, având în vedere plictiseala uriașă care s-a abătut asupra noastră din Martie pân-acum. Mai greu a fost să ne gândim cum vom aduce Vama la facultate și cum am putea să fim cât de cât credibili.

R: Ați luat în calcul faptul că alți studenți v-ar putea lua în serios și ar dori să facă la fel?

B: Da, chiar am luat în calcu și deja am scris acest ghid. Tocmai de asta ne-am luat rolurile atât de în serios.

R: Mulțumim pentru răspunsuri și… baftă la vânat șobolani!