Monica Anisie
Monica Anisie

10 septembrie este data la care părinții află cum vor începe copiii lor școala, spune Ministrul Educației, Monica Anisie.

„Până pe 10 septembrie trebuie să afle. Școlile trebuie să comunice până pe data de 10 septembrie decizia cu privire la începerea școlii”, a spus Ministrul Educației, conform Edupedu.ro.

Anisie a mai subliniat faptul că este prima dată când școlile primesc autonomie. Aceasta își dorește că autonomia să nu se oprească doar aici, ci directorii să primească mai multă putere.

Școlile se vor întâlni cel târziu marți în Consiliu de Administrație. Ele trebuie să facă propunerea, cu programul concret, inspectoratului școlar.

Vezi aici harta după care se vor alege scenariile de începere a școlii.

„Acum la școli este propunerea. Lor li se spune [astăzi, de către DSP – n.r.] că în localitate va fi scenariul galben, de exemplu, după care în Consiliul de Administrație trebuie să analizeze din punct de vedere al particularității unității de învățământ și să decidă care este programul concret. Trebuie să prezinte în fapt ce decizie doresc să ia. Acolo sunt și părinții”, a precizat ministrul.

Citește aici despre noua programă a elevilor de clasa a VIII-a.