începe facultatea
începe facultatea

Sunt student și nu știu încotro să o apuc! Mai începem facultatea sau nu?

Oficial, a mai rămas mai puțin de o lună până va începe facultatea. Cum va începe și dacă va începe nu știm nici acum. Vom afla decizia Ministerului Educației, cel mai probabil, pe întâi octombrie „până în ora 12”.

Sunt din Suceava, iar facultatea mea se află în Iași – nu este o distanță enormă – dar trebuie să îmi găsesc un loc unde să stau. Dat fiind faptul că renumitele cămine nu oferă nici un răspuns cu privire la cazare, o garsonieră cred că ar fi cea mai rentabilă opțiune (până vor avea băncile din Unirii încălzire proprie, cel puțin).

Stai puțin! Dacă nu se vor deschide facultățile, de ce să plătesc o chirie degeaba?

Aceasta este întrebarea multora care mă văd stresat căutându-mi o chirie de câteva luni încoace. Am renunțat acum două săptămâni, însă, mă gândesc serios să mă apuc iar de „vânătoare”. Dacă stau după stimabila Anisie, voi locui cu mama până la 40 de ani!

Apasă aici  pentru un articol asemănător.

Este evident faptul că nu vom sta pe tușă un an de zile din cauza autorităților incompetente, însă lipsa de comunicare dintre organele funcționale ale statului se observă și ne afectează. Suntem zeci sau chiar sute de mii de studenți ce așteptăm un amărât de verdict (măcar unul provizoriu) pentru a ști încotro să o apucăm cu toții, iar conducerea ce face? Uite stăm, uite așa!

Autoritățile nici acum nu știu cum vor deschide școlile și liceele, d-apoi universitățile.

Am tot auzit zilele astea la știri cum se bat cap în cap alegerile președintelui cu cele ale miniștrilor. Pe deoparte mă amuză prostia lor, iar pe de alta, fiind direct afectat, mă face să mă întreb „Chiar atât de prost să fie românul?”.

Foștii profesori din liceu nu au nici o idee despre redeschiderea școlilor și nici despre începerea anului școlar. Am vorbit cu doi dintre aceștia zilele trecute și mi-au zis că e mai bine că am terminat, pentru că, anul acesta, din punctul lor de vedere, va fi teroare.

Revenind la universități, citisem un articol al unui cotidian în care era scris că pe data de 10 septembrie vom afla, în urma unei adevărate „Adunări Naționale”, ce se va întâmpla cu noi, studenții.

Nu avem de gând să ne uităm cum trec zilele, vrem un verdict!