nu purta mască
nu purta mască

Sâmbătă, 5 septembrie 2020, în plină criză de pandemie, o femeie de 45 de ani a îndrăznit să se plimbe în fața blocului fără mască de protecție. A trecut la o distanță inacceptabilă pe lângă niște copii care stăteau pe bancă împreună cu părinții lor, deși nu purta mască.

Rezultatul? Vecinii s-au scandalizat și au denunțat-o, sunând la 112 ca s-o reclame pentru nepurtarea măștii!

„Întâi am vorbit cu ea frumos, omenește, desigur. Dar când am văzut că refuză cu încăpățânare să poarte masca, am recurs la măsuri extreme. Am fost nevoiți să facem un apel către serviciile de urgență. Am chemat poliția și salvarea, care s-au deplasat imediat la fața locului”, mărturisește unul dintre vecinii care au sunat la 112.

„Nu este prima dată când o surprindem cu astfel de abateri. Am sesizat de mai multe ori, atât eu, cât și alți vecini, că doamna X omite aproape în fiecare dimineață să folosească dezinfectantul de lângă intrarea în bloc”, declară cu indignare un alt vecin.

Femeia nu a stat fără mască mai mult de 10 secunde lângă vecinii ei, dar se pare că asta a fost de ajuns. Nu purta mască, deoarece „am purtat-o toată ziua la muncă și simțeam că mă sufoc dacă o mai țin și după programul zilnic de 8 ore…”, spunea aceasta.

Echipajele de poliție și ambulanță au sosit în 5 minute în fața blocului unde a avut loc infracțiunea, purtând combinezoane. Medicii i-au trimis în carantină pe toți vecinii de care s-a apropiat femeia. S-a recurs, de asemenea, la măsurarea temperaturii.

Femeia fără mască este acum în carantină, pe numele ei fiind emis un ordin de arest preventiv de 30 de zile care va începe imediat după cele 15 zile de carantină. Ordinul a fost semnat de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, orașul unde a avut loc evenimentul. Femeia este urmărită penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor și urmează să fie prezentată judecătorilor pentru a se stabili etapele următoare.

Ești îngrijorat că ai putea avea coronavirus? Iată aici 10 simptome!

Însă întâmplările șocante petrecute în aceste zile în Fălticeni nu se încheie aici!

Femeia a refuzat să poarte mască chiar și la insistențele polițiștilor. Nevrând să se infecteze, aceștia au hotărât, cu acordul judecătorului de drepturi și libertăți, să procedeze la aplicarea obligatorie a măștii de protecție pe gura și nasul inculpatei. Pentru operațiune s-au folosit o mască de protecție și două benzi de adeziv, decontate de stat.

În acest moment, inculpata se află încă în carantină, de unde va fi preluată peste două săptămâni de poliție spre a fi trimisă în arestul poliției locale.


Notă: Acest articol este o satiră.


Foto: Edward Jenner, Pexels