Sofia Corradi

Sofia Corradi, „Mamma Erasmus”, împlinește 86 ani!

"în Știri" by

Sofia Corradi s-a născut la Roma, în 5 septembrie 1934. Astăzi împlinește 86 de ani.

Aceasta este supranumită și „Mamma Erasmus”, deoarece a creat cel mai important program internațional pentru studenți.

Sofia Corradi este o pacifistă activă. Pe lângă faptul că a conceput acel model de experiență interculturală care s-ar fi materializat în Programul Erasmus, a fost implicată activ timp de 18 ani în activități de cercetare și promovare, astfel încât ideea sa inovatoare să devină realitate.

Cum a apărut Programul Erasmus?

În anul 1957, în timp ce studia dreptul la Sapienza – Università di Roma, primește o bursă în străinătate în cadrul unui masterat în drept comparat.

Întorcându-se înapoi în Italia, aceasta a întâmpinat probleme. Universitatea nu dorea să-i recunoască studiile și nu a lăsat-o să absolve în acel an.

Pentru că Sofia Corradi nu a renunțat, din experiența avută înafara Italiei, a conceput programul Erasmus. Din acel moment, aceasta a lucrat pentru ca tinerii să poată studia în alte țări, la alte universități, fără a exista impedimente.

Dacă vrei să citești mai multe despre cum decurge un proiect Erasmus în perioada liceului, puteți citi aici.

Eu sunt Petre și am 16 ani. Sunt elev la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, clasa a X-a. Cunoscându-mi drepturile și obligațiile ca elev, sunt implicat în domeniul reprezentării elevilor. Motto-ul meu este: „Fiecare copil este un artist. Problema este cum să rămână un artist şi după ce va creşte.” (Pablo Picasso)

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi