Raed Arafat

Raed Arafat: Până la apariția unui vaccin care să ofere rezultate sigure, populația va trăi cu noul coronavirus!

"în Știri" by

Raed Arafat, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, susține că până la apariția unui vaccin, populația va trăi cu noul coronavirus până în primăvara sau vara anului viitor!

„De vaccin se vorbeşte deja pentru sfârşitul anului, începutul anului viitor. Se pare că încet – încet e clar că vom avea un vaccin. Nu vorbim de un vaccin netestat, pentru că altfel poate că unele vaccinuri netestate suficient ar putea fi administrate, dar nimeni nu ar vrea să facă acest lucru. Un vaccin pe la sfârşitul anului e probabil deja. Eu vă spun, la modul acesta de joc, poate că până în primăvara – vara anului viitor. Trebuie să ne aşteptăm ca acest lucru să continue până atunci. Dacă apare un vaccin în cantităţi suficiente, să fie vaccinată o parte importantă din populaţie, mai ales partea vulnerabilă, va scădea impactul lui şi după asta o să fie totul ok, încet – încet ne întoarcem la realitate. Acum avem Remdesivirul care este folosit şi în România, dar sunt cercetări multe”, a precizat Raed Arafat pentru Antena3.

Arafat crede că dacă va apărea un vaccin într-o cantitate care să permită tratarea pacienților vulnerabili, vaccinul va permite salvarea mai multor vieți și împiedicarea răspândirii virusului!

„Cred că iarna asta trăim cu el şi poate prima parte a primăverii trăim cu el. Dacă se întâmplă ceva mai rapid ca şi parte de cercetare pe terapie sau vaccin într-o cantitate importantă care să ne permită să vaccinăm majoritatea celor vulnerabili. Cred că, dacă va apărea, ne va permite să salvăm vieţi, să evităm răspândirea şi să evităm efectul lui, să ne întoarcem la o viaţă cât mai normală”, a precizat secretarul de stat.

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi