monica anisie
monica anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut declarații cu privire la începerea noului an școlar. Aceasta a lămurit că școala va începe clar pe 14 septembrie chiar dacă sunt părinți care cer amânarea începutului anului școlar. În plus, Anisie a mai spus că a fost aprobat ordinul comun cu Ministerul Sănătății, fiind prevăzut un calendar pe care îl vor schimba doar dacă situația epidemiologică va arăta tragic.

Monica Anisie mai susține că „din raportările primite până acum, circa 80% din unitățile de învățământ sunt pregătite: au dezinfectant, au măști. E un proces continuu”.

Totodată, pe 11 septembrie se vor primi toate rapoartele și se va putea face o imagine clară a celor ce se întâmplă. Ministrul a spus că nu e târziu, deoarece școlile au cele necesare.

„Nu vorbim că începem la 1 octombrie școala. Cred că a fost o neînțelegere referitoare la acest lucru. Au fost discuții în spațiul public, am discutat și eu la Ministerul Educației, și la nivel guvernamental, au fost niște propuneri venite în sensul acesta. Asta nu înseamnă că s-a luat o decizie în acest sens. Trebuie să analizăm orice”, a declarat Monica Anisie, pentru B1 TV.

În plus, Anisie susține că până nu se știe situația epidemiologică de la 7 septembrie nu se vor putea pronunța. Însă scenariul în care școala începe fizic la 1 octombrie nu există.

Și elevii de clasa a VIII-a sunt vizați în declarațiile Ministrului. Aceasta spune că la finalul lunii octombrie se va realiza o primă simulare. Materia este una nouă, iar structura examenelor naționale ar trebui schimbată, din spusele Monicăi Anisie.

„Acești copii au o nouă programă de învățare, una structurată pe competențe, deci ar trebui să avem și o altfel de structură pentru examenele naționale. Noi am pus deja un model pentru a vedea și reacția publică. Am avut reacții în acest sens, țin cont de ele, vom veni în sprijinul elevilor. Vom avea activități specifice de învățare pentru elevii de clasa a opta. Urmează să stabilim și datele pentru simulări. La finele lunii octombrie vom realiza o primă simulare.”