începem facultatea
începem facultatea

De la îndrumători de grupe, la decani, la rectori, la Noua Ordine Mondială și până la Bill Gates, pe oricine întrebi răspunsul va fi mereu același: „Așteptați!”. Eu mă bazez pe o veche sintagmă cu origini total necunoscute – „Crede și nu cerceta”. Sincer cred că o să începem facultatea la un moment dat. Când și Cum? Nici dracu` nu știe. În momentul ăsta, mi-aș deschide o categorie de pariuri specială numită „Scenarii pentru începerea anului universitar”, aș lăsa oamenii să parieze și la final tot n-ar câștiga nimeni.

Bine, dar haos până când?

Suntem luați de fraieri că vrem să învățăm! Hai să ne batem joc de viitorul țării că așa ne place nouă… Și toate astea de ce? Că un Minister incompetent nu-i în stare ia o decizie pertinentă. Ministerul Educației împreună cu cel al Sănătății a emis cu o lună înainte de începerea facultăților o foicică prin care spune: „Uite vere, astea sunt deciziile”. Dar dacă a emis-o, ce mai așteptăm acum? Oh da, stai să vezi ce răspuns am pentru tine. În acea foicică este un paragraf care spune că fiecare Universtitate va decide cum se vor desfășura cursurile cu 7 zile înainte de începerea acestora, în funcție de evoluția COVID-19 evident. Aici puteți citi și voi inepțiile despre care vorbesc acum. Mă simt ca un personaj într-un film cu proști sincer. Adică Ministerul are impresia că pot să aflu cu o săptămână înaintea începerii cursurilor universitare, dacă fac sau nu cursurile.
Premiul pentru cele mai multe idioțenii spuse într-un singur an merge la… Tobele… Ministerul Educației. Aplauze, vă rog!

Dar stai! Asta nu e tot.

Aparent „nu se știe încă” nici când începe faculta. 1 octombrie s-a transformat în 28 septembrie. Sunt totuși destul de curioasă: până săptămâna viitoare câte date de începere se vor mai adăuga pe listă? Ce vreau să spun e că Universitatea va decide autonom unul dintre cele 3 scenarii create de Minister (deocamdată 3, mâine poate-s mai multe); cu 7 zile înainte de începerea cursurilor, însă nu știm când vor începe cursurile. Sper că vă dați și voi seama în ce direcție se îndreaptă totul până acum.

Efectele lipsei de creier

Recent, am realizat că deocamdată nu am unde să stau în Cluj. Eu cel puțin, fiind în primul an și picată din cer, am decis să optez pentru un loc la cămin. În acest moment, nu știu dacă am un loc sau nu; și nici dacă se vor deschide sau nu căminele. Am tot întrebat în stânga și în dreapta dacă ar trebui să-mi caut chirie sau ce naiba se întâmplă. Răspunsul venit a fost ori „Veți vedea în septembrie” – nu mai spune – ori evidentul „nu se știe încă”. Aaa… Ce informativ… Mulțumesc mult, mă pot lipsi de astfel de răspunsuri. Apropo, dacă nu v-ați dat seama „nu se știe încă” este laitmotivul acestei situații. Revenind, abia aștept să mi se spună cu o săptămână înainte de începerea facultății că nu am cămin. Pariez că o să mă trezesc la finalul lui septembrie fără un loc în care să dorm, iar conducerea o să dea din umeri și o să zică „Corona Csf. N-ai Csf”.

În cazul în care ești în aceeași situație cu mine: Condoleanțe! Cred că și ție ți-au murit neuronii când ai conștientizat ce se întâmplă. În caz contrar, sigur o să îți moară și ție neuronii doar că în alte contexte.

Citește aici o opinie genială cu privire la școala online!