cele mai violente țări

România se află printre cele mai violente țări din UE, ocupând locul 5

"în Știri" by

Ultimele statistici centralizate de Eurostat (2016 – 2017) clasează România pe locul 5 în lista țărilor cu cea mai mare rată de omoruri. Statisticile au fost realizate raportând numărul omorurilor la suta de mii de locuitori. Astfel, România este în rândul celor cele mai violente țări din Uniunea Europeană.

cele mai violente țări

Mai sus de România, pe primele patru locuri, se află Țările Baltice și Malta. Cu toate acestea, reprezintă doar un efect statistic, deoarece ele au o populație mult mai redusă.

România are 285 de decese violente (lovituri cauzatoare de moarte, omoruri în toate formele de agravare). Astfel, depășește țări cu o populație dublă, cum ar fi Polonia. Mai mult, în ceea ce privește numărul omorurilor, este apropiată unor țări cu populație triplă (Italia – 302 de omoruri pe an) sau chiar cu o populație de patru ori mai mare (Germania are 367 de omoruri pe an).

Apropo de statistici, știai că România este țara cu cele mai mici prețuri la pâine? Mai multe chiar aici!

Rata incidenței

În ceea ce privește rata incidenței, în România au fost, în 2017, 1,5 omucideri la suta de mii de locuitori. 

Rata incidenței este dublă față de media europeană, triplă față de Franța și Germania și de 11 ori mai mare decât Marea Britanie.

cele mai violente țări

Conform statisticii pe zone, Oltenia și Moldova sunt printre cele mai nesigure zone din Uniunea Europeană.

Mai exact, sudul Olteniei are peste două omoruri pe an la suta de mii de locuitori, în timp ce nordul Moldovei are o rată de peste 2,5 omoruri la suta de mii de locuitori.

În schimb, Banatul și zona București-Ilfov sunt cele mai sigure zone din toată țara.

Indicatorul se află în scădere atât la nivel european, cât și național.


Sursă: Eurostat

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi