cum își va desfășura cursurile
cum își va desfășura cursurile

Directoarea Colegiului Național „George Coșbuc” din Năsăud a propus părinților desfășurarea cursurilor în mod hibrid (scenariul 2). Aceasta a făcut anunțul în data de 1 septembrie, prima zi pentru profesori a anului școlar 2020-2021.

Iată cum își va desfășura Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud cursurile!

Directoarea s-a consultat cu Inspectoratul Școlar Județean, deci nu mai așteaptă avizul Direcției de Sănătate Publică.

Stimați părinți, 1 septembrie este data de debut a noului an școlar! Vă transmit toate gândurile bune din partea mea și a colegilor mei pentru acest nou și greu început! Vom reveni la desfășurarea activității școlare pe scenariul 2 (hibrid)”, transmite directoarea, conform timponline.ro

Metoda de lucru se va aplica claselor de gimnaziu și liceu. Vezi declarațiile directoarei!

  • „Explic printr-un exemplu ce înseamnă activitatea îmbinată “față în față și on-line”: dacă o clasă are un efectiv de 30 de elevi, iar locuri în sală, datorită distanțării, sunt doar 25, în prima săptămână de școală primii 5 elevi din catalog desfășoară activitate on-line iar ceilalți 25 activitate față în față;
  • în săptămâna a doua următorii 5 din catalog desfășoară activitate on-line iar ceilalți 25 activitate față în față, și așa mai departe, astfel încât fiecare elev al clasei, la un interval de 5 săptămâni va face activitate on-line iar celelalte săptămâni activitatea și-o desfășoară față în față”.

Citește mai jos scrisoarea completă a directoarei Colegiului Național „George Coșbuc” din Năsăud, potrivit timponline.ro!

„Stimați părinți, 1 septembrie este data de debut a noului an școlar! Vă transmit toate gândurile bune din partea mea și a colegilor mei pentru acest nou și greu început!

Vom reveni la desfășurarea activității școlare pe scenariul 2 (hibrid), fiind unul dintre cele trei scenarii propus de Ministerul Educației, care se pretează specificului școlii noastre: clasele primare, clasa a VIII-a, clasele a XII-a participă la activități față în față în proporție de 100%, iar celelalte clase, în funcție de efective și de spațiile/sălile care le avem la dispoziție, cu respectarea distanțării impuse, vor desfășura activitate îmbinată «față în față și on-line».

Explic printr-un exemplu ce înseamnă activitatea îmbinată «față în față și on-line»: dacă o clasă are un efectiv de 30 de elevi, iar locuri în sală, datorită distanțării, sunt doar 25, în prima săptămână de școală primii 5 elevi din catalog desfășoară activitate on-line, iar ceilalți 25 activitate față în față; în săptămâna a doua următorii 5 din catalog desfășoară activitate on-line iar ceilalți 25 activitate față în față, și așa mai departe, astfel încât fiecare elev al clasei, la un interval de 5 săptămâni va face activitate on-line iar celelalte săptămâni activitatea și-o desfășoară față în față.

Aceasta este propunerea noastră, discutată și adoptată în Consiliul Profesoral, cu consultarea ISJBN și cu condiția de obținere a avizul DSP.

Ne bazăm pe sprijinul d-voastră în privința informării și conștientizării elevilor în tot ceea ce privește respectarea regulilor impuse și a măsurilor igienico-sanitare.

De asemenea, la fel ca și noi, cadrele didactice implicate 100% în contact direct cu elevii, vreau să vă asumați responsabilitatea și riscul apariției posibilelor probleme, chiar cu toate regulile respectate cu strictețe.

Cu informări legate de deschiderea și organizarea cursurilor, precum și alte situații sau noutăți ce apar pe parcurs, am rugămintea de a ține legătura cu dirigintele/învățătorul clasei.

Director prof. Anca-Mariana Cârcu”

Nelu Tătaru a anunțat că, în data de 10 septembrie,, consiliile de administrație ale școlilor vor trebui să prezinte comitetelor județene, Direcțiilor de Sănătate Publică și Inspectoratului Școlar scenariul hotărât pentru începerea școlii.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a hotărât lansarea unui portal cu informații despre noul an școlar! Mai multe chiar aici!