Genetația Z
Genetația Z

Ascultam un audio-book pe YouTube și a apărut o reclamă în care controversata Billie Eilish promova o rețea de telefonie. Însă nu era acel tip de reclamă cu abonamente sau telefoane la fel de fel de prețuri, ci mai degrabă o campanie care încurajează tinerii să schimbe lumea prin unicitatea lor și să fie mai ecologici. Artista de doar 18 ani prezintă situația actuală și potențialul pe care noi, tinerii, îl avem. O sintagmă reprezentativă a reclamei a fost „We don’t have a planet B”.

Campania promovată de Telekom dorește ca tineretul să își spună cuvântul, să schimbe lumea, deoarece noi suntem viitorul.

Fiecărui adolescent i s-a spus măcar odată „mucosule” sau „nu știi ce vorbești” din partea celor mai mari, cu școala vieții. Așa acționează generațiile trecute asupra celor actuale sau viitoare, pentru că, cel puțin în România, frica de „nou” este cel mai mare coșmar.

Pentru a citi un articol cu o temă asemănătoare, apasă aici.

Nu cred că nu a existat vreodată pe această planetă un om care să nu își fi dorit să facă lumea un loc mai bun (în modul lui de a percepe această sintagmă, bineînțeles). Recunosc faptul că și eu îmi doresc să fac lumea un loc mai bun, motiv pentru care am decis să îmi continui studiile la Universitate, iar mai apoi să pot ajuta oamenii cu probleme de statură psihologică precum impasurile, depresia, anorexia, frica de a vorbi în public. Trăim în epoca stresului, la viteză maximă, iar oamenii devin niște mașinării. We need to change that!

Ca să schimbi lumea, trebuie, în primul și în primul rând, să gândești în afara cutiei! Nu îi lăsa pe ceilalți să îți impună limite și nu te lăsa doborât de hate-ul nimănui. Există 7,8 miliarde de oameni la momentul actual pe Terra, deci 7,8 miliarde de șanse de a face ca planetuța asta mică și albastră care ne este casă, un loc mai bun.

„We don’t have a planet B”, avem doar o viață și cât timp o trăim, trebuie să lăsăm în urmă ceva durabil. So, let’s make some noise!