Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Nelu Tătaru, ministrul sănătății, spune că nu vom avea parte de o explozie de noi cazuri de COVID-19, dacă se vor respecta 3 reguli de bază.

Începutul anului școlar se aproprie și cu el și teama unui nou val de îmbolnăviri. Nelu Tătaru crede că dacă dezinfectarea, masca si distanțarea fizică sunt respectate, nu ar trebui să ne îngrijorăm. Totuși, el admite că respectarea celor 3 reguli va fi dificilă pentru copiii mici. Ministrul recomandă ca învățătorii și părinții să îi facă să le respecte prin joc.

Nelu Tătaru a recunoscut marți, la Digi24, că nu există alte metode de protecție împotriva virusului.

Deschiderea școlilor este importantă pentru dezvoltarea a copiilor, a subliniat Tătaru. El își va trimite, de asemenea, copilul la școală, pentru că are încredere că a înțeles regulile de protecție.

Eu sper că am înțeles ceva din aceste luni și după o vară în care poate am trăit libertatea, să revenim și la locurile de muncă și să revenim și la școală, dar să ne gândim în acest moment la copiii noștri și la cei vârstnici, fiindcă aici avem grupele masive de risc, în condițiile în care cei mici sunt transmițători, iar cei în vârstă sunt cei care fac boala și fac forme grave”, a declarat ministrul pentru Digi24.

Cele 3 reguli de bază – dezinfectarea, purtarea măștii și distanțarea socială – sunt singurele care ne vor proteja copiii. Tătaru este de părere că cel mai greu lucru pentru cei mici va fi distanțarea, dar crede că se poate realiza prin joc.

Eu gândesc că aceste reguli care trebuie să existe în acest început de școală – și să sperăm că nu pentru o perioadă lungă – să ajungă la copii printr-un fel de joacă, printr-un fel de jocuri, printr-un fel de manifestare de empatie și apropiere. Este greu să trecem prin aceste momente, dar nu avem alte metode pentru a limita o transmitere”, a mai spus ministrul.

Citește aici despre anunțurile ministrului sănătății referitoare la noul an școlar.