Ministrul Sănătății
Ministrul Sănătății

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a anunţat astăzi, 1 septembrie, că părinţii nu mai sunt obligaţi să dea declaraţie pe proprie răspundere înainte de a-şi trimite copiii la şcoală!

Declarația pe proprie răspundere va fi înlocuită de un triaj observaţional!

„Nu va mai fi acea declaraţie pe proprie răspundere, va fi triaj observaţional. Când e cazul va urma triaj epidemiologic, efectuat de personal medical calificat. Dacă un copil e suspect, e cantonat până la o evaluare medicală. Fiecare copil va fi însoţit, şi orice decizie va fi luată cu acordul părinţilor. Copiii de la grădiniţă, pâna la 5 ani, nu vor purta mască. Vom respecta  regulile impuse în funcţie de fiecare scenariu în parte. Credem că majoritatea şcolilor pot opera în scenariul 1, dar rămâne la latitudinea şcolilor”, a anunțat Ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a adaugat că decizia privind scenariile care vor fi aplicate în școli va fi lăsată la latitudinea acestora.
INPS va afișa o evaluare a situaţiei pentru fiecare localitate.

„Pe 7 septembrie va fi dată această evaluare, pe 10 septembrie consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare vor prezenta DSP-urilor scenarii la care s-au hotărât cum să înceapă anul şcolar. Evaluarea în teritoriu se face de DSP-uri şi ISP-uri. „Libertatea” acordată unităţilor de învăţământ este acea descentralizare. Este esenţială distanţarea sau separatoare între elevi, pentru primul scenariu”, a declarat Tătaru.