Ghidurile
Ghidurile

Astăzi, 1 septembrie 2020, Ministerul Educației a publicat ghidurile metodologice pentru profesori și școli.

Ghidurile au fost publicate pe platforma educatiacontinua.edu.ro.

Aceste ghiduri sunt pentru grădinițe, pentru învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional și vocațional.

Ghidul pentru grădinițe îl găsești aici!

Acest material este recomandat unităților de învățământ preuniversitar care au în subordine grupe de învățământ preșcolar, dar și unităților de învățământ preșcolar particular.

Aici găsești ghidul pentru învățământul primar!

Ghidul pentru învățământul gimnazial și liceal e aici!

Ghidul pentru învățământul profesional poate fi consultat aici!

„În materialul de față se vor aborda doar acele aspecte specifice formării de specialitate în laboratoare, ateliere din şcoală şi la operatorii economici. Pregătirea elevilor pentru predarea teoretică a modulelor de specialitate în școală se realizează similar și integrat cu celelalte ore/discipline”, scrie în ghidul pentru învățământul profesional.

Iată aici ghidul pentru învățământul vocațional!

„Pentru diferitele situații care pot apărea, altele decât cea care ar permite deschiderea tuturor unităților de învățământ vocațional (Scenariul 1), au fost concepute alte două scenarii: un scenariu cu soluții de derulare a activităților cu elevii combinat „față în față” cu „online” (Scenariul 2) și un scenariu în care se poate reveni la formula de învățare exclusiv „online” din timpul stării de urgență/alertă, evident, cu unele adaptări, ameliorări și corecții, în funcție de lecțiile învățate (Scenariul 3)”, potrivit Ghidului.

Citește aici Ghidul pentru învățământul special!