psiholog
psiholog

De ce mi-am ales Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației? De ce vreau să devin psiholog? Foarte mulți studenți sau viitori studenți sunt întrebați de ce aleg această facultate. Ei bine, here is my answer.

Mi-am ales psihologia încă din clasa a X-a ca materie pentru bac, când eram un puști care dorea să facă ceva după liceu.

De asemenea, profesoara de psihologie m-a susținut tot timpul. Deci, procesul de învățare și de autodepășire a fost unul foarte ușor.

La Facultatea de Psihologie m-am gândit abia anul trecut, când am avut un mental breakdown din cauza bullying-ului. Plângeam zi și noapte și puneam cuburi de gheață la ochi înainte să plec la școală pentru a nu se observa că am ochii umflați de la plâns. Am fost la doi psihologi care m-au ajutat extrem de mult. Mi-am regăsit drumul și am reușit să ajung din nou pe calea de la care m-a abătut bullying-ul.

Când am ajuns să îmi accept atât părțile negative, cât și pe cele pozitive, am decis că vreau să fiu și eu psiholog. De ce?

Pentru că nu doresc nici celui mai rău om de pe planeta aceasta să treacă prin ce am trecut eu. Am avut nevoie de timp să mă refac și încă mai am urme de anxietate socială și frica de a umbla singur pe stradă, chiar și în toiul zilei, dar sunt conștient că gura omului și gura vântului nu ai cum să le astupi. So, let’s move on!

Când eram copil, bunica mea își dorea să fiu doctor, însă eu nu mi-am dorit niciodată asta. Adică, eu dacă mă uit la venele mele deja mi se face rău. Iar pentru profesia de doctor trebuie să ai un suflet de gheață pe plan profesional, deoarece există cazuri în care oamenii mor sub proprii ochi. Nu aș putea face asta deloc.

Prin școala generală mi-am dorit să fiu artist și să îmi expun creativitatea, ca mai apoi, în liceu, să îmi retușez latura artistică prin muzică, scris, pictat și teatru. Cu toate acestea, artistul din mine a zis că psihologul are intenții mai bune și l-a lăsat în față. Sunt conștient că latura mea artistică va rămâne acolo pentru foarte mult timp, și, de ce nu, poate într-o zi, acestea două se vor îmbina.

Am auzit de mii de ori că „psihologia nu este un domeniu de viitor”, însă nu am să cad în capcana aceasta.

Psihologia este de viitor. Oamenii vor ajunge să fie atât de stresați din cauza vieții cotidiene, încât un psiholog ar fi de mare ajutor. Și nu, la psiholog nu merg oamenii nebuni, ci oamenii care nu înțeleg reacțiile lor, oameni care au probleme precum anxietatea socială, anorexia, depresia sau anumite incertitudini, ș.a.m.d.

Am dorit mereu să contribui cu ceva la a face lumea un loc mai bun, însă, până anul trecut, nu știam cu ce. Acum, fiind oficial student în primul an la Psihologie, pot spune: Vreau să fiu psiholog!


Dacă vrei să afli care sunt efectele psihologice pe care muzica le are asupra noastră, click aici!