teatru și film pe apă
teatru și film pe apă

Luna septembrie este despre teatru și film pe apă la Castelul Szentkereszty din Arcuș, împreună cu teatrul „Andrei Mureșanu”.

Teatrul Andrei Mureșanu dă startul unui proiect benefic perioadei dificile în care ne aflăm. Având în vedere faptul că dorul de teatru, dar și de film fost greu de acoperit, organizatorii s-au gândit să le împreuneze. Unde altundeva dacă nu pe apă?
Așadar, ideea a fost numită Floating Cinema&Theater și se va desfășura pe toată durata lunii septembrie, la Castelul Szentkereszty din Arcuş.

Conform informațiilor expuse de teatru, în cadrul proiectului vor participa mai multe instituții culturale din Sfântu Gheorghe.

Cine sunt inițiatorii acestei nebunii ce va aduce zâmbetul pe buzele comunității (în spatele măștii, bineînțeles)?

În primul rând, laude i se cuvin actualului proprietar al castelului, contele Elemér Jankovich-Bésán. De asemenea, Anna Maria Popa, directoarea Teatrului „Andrei Mureșanu”, a reintrodus castelul în circuitul cultural.
Teatrul plutitor” este susținut și de Teatrul „Tamási Áron”, Studio M, Teatrul de Păpuși „Cimborák” și partenerul constant și fidel al proiectelor TAM, Cinematograful Arta prin Casa de Cultură Kónya Ádám, instituții ce se implică în realizare.

Începând cu 4 septembrie sunteți așteptați pe lacul din curtea castelului Arcuș!

Se vor respecta toate măsurile de prevenție asupra unei posibile infectări cu Coronavirusul. Aici menționăm faptul că „într-o barcă nu vor sta mai mult de două persoane – chiar dacă ele provin din aceeași familie. (…) Deși întregul program se va desfășura în aer liber, respectând limita maximă de 50 de persoane și distanța fizică de cel puțin 1,5m între oameni, recomandăm ca toți spectatorii să poarte mască de protecție pe durata șederii în Curtea Castelului Szentkereszty din Arcuş.”

Pe malul lacului vor exista 30 de locuri (cu distanțarea necesară între ele), acestea având ca scop vizionarea filmelor. Scena va fi poziționată pe mijlocul lacului, împreună cu un ecran.

Biletele se vor pune spre procurare pe site-ul instituțiilor precizate mai sus.

Pentru o cantitate mai mare de informații decât cea prezentată de noi, puteți intra pe pagina de Facebook a teatrului „Andrei Mureșanu”.

Află ce se mai întâmplă prin teatru, citind despre decizia actorului Marius Manole.