vaccin anti-Covid

Guvernul spaniol permite studierea unui vaccin anti-Covid!

"în Știri" by

Obiectivul primordial este să probăm dacă vaccinul este sigur pe oameni, dacă este eficace şi dacă se creează anticorpi în cazul bolii Covid-19. Vaccinările sunt programate să înceapă la mijlocul lunii septembrie şi, în total, vor participa 75 de subiecţi, la Unitatea de testări clinice, de la spitalul La Princesa”, spune Dolores Ochoa, cercetător principal la Spitalul La Princesa Madrid.

Medicii vor aplica tratamentul Ad26.COV2-S. Până acum s-a văzut că Ad26.COV2-S generează anticorpii necesari pentru protejarea plămânilor expuși la Sars-Cov-2.

Agenţia spaniolă a Medicamentelor şi Produselor Sanitare (AEMPS) a aprobat testarea a 190 de subiecți sănătoși. Aceștia vor fi împărțiți în funcție de grupele de vârstă 18-55 de ani și peste 65 de ani.

Ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa, asigură populația că vaccinul respectă toate criteriile necesare de securitate pentru administrarea acestuia persoanelor. Probele vor ajuta la stabilirea dozajului și timpului necesar între acestea.

Oamenii de știință de la Universitatea din Oxford vor livra autorităților spaniole cel puțin 10 milioane de doze. Primele doze de vaccin vor fi disponibile de la începutul lunii decembrie.

„Testele pe animale şi oameni dovedesc că vaccinul nu produce toxicitate şi nici efecte secundare. Faza 1 a acestui vaccin a fost realizată în SUA şi Belgia pe 1045 persoane şi rezultatele au fost satisfăcătoare”, a declarat Salvador Illa, Ministrul Sănătăţii din Spania.

Lasă un răspuns