Elon Musk

Elon Musk inovează din nou! Antreprenorul a prezentat un porc cu un cip implantat în creier

"în Texte" by

Elon Musk inovează din nou. Miliardarul a prezentant, în cadrul unui eveniment live, Cyberporc-ul. Se pare că un procesor a fost implantat în creierul porcului.

„Avem un porc sănătos și fericit, inițial a fost timid dar cu multă energie. Are implantul de două luni.”, a declarat Elon Musk în cadrul evenimentului.

Microcipul, care a fost implantat în creierul porcului pe nume Gertrude, este prevăzut cu niște fire mai subțiri decât firul de păr. Aceste fire sunt legate de zone ale creierului responsabile pentru mișcare și simțuri. Deocamdată, prototipul citește doar semnalele cerebrale, dar Elon Musk a declarat că în curând vom putea controla lucruri cu gândul. Adică, purtătorul cipului și-ar putea chema mașina cu puterea gândului sau ar putea stoca și retrăi amintiri.

În plus, a mai fost arătat încă un porc, Dorothy, și acesta a fost implantat cu un astfel de dispozitiv. Totodată, cipul lui Dorothy a fost scos, deoarece „Dorothy ilustrează că poți să pui un Neuralink și să-l scoți. Dorothy este fericită și sănătoasă, iar acum nu o putem distinge de un porc normal”.

Musk nu a prezentat nici o dovadă care să demonstreze datele legate de porci sau de microcipuri.

Experții în neuroștiință spun că, deși misiunea Neuralink de a citi și stimula activitatea creierului la oameni este posibilă, calendarul companiei pare excesiv de ambițios

„Toată lumea din domeniu ar fi foarte impresionată dacă ar arăta și datele de la un microcip implantat într-un om”, a spus Graeme Moffat, un cercetător în domeniul neuroștiinței, conform The Guardian.

De câteva decenii se implatează în creiere oamenilor mici dispozitive electronice ce stimulează nervii și părți din creier. Acestea tratează probleme de auz și boala Parkinson.

Neurologii au efectuat, de asemenea, studii de implantare cerebrală cu un număr mic de persoane care au pierdut controlul funcțiilor corporale din cauza leziunilor măduvei spinării sau a afecțiunilor neurologice. Oamenii din aceste încercări controlau membre robotice sau obiecte mici, cum ar fi tastatura calculatorului sau cursorul mouse-ului, dar nu au îndeplinit încă sarcini mai sofisticate.

Aici gășești mențiunile lui Bill Gates cu privire la pandamie.

Lasă un răspuns