Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a precizat detalii despre purtarea măștii după începerea școlii!

"în Știri" by

Profesorii vor merge cu masca pe care și-o vor procura ei și elevii la fel”, a anunțat Klaus Iohannis într-o conferință de presă, care a avut loc în această seară!

Klaus Iohannis a fost întrebat despre purtarea măștii în școli, iar președintele a răspuns că: „Așa s-au gândit guvernanții. Bănuiesc că pur și simplu nu există fonduri suficiente pentru așa ceva. Din ce am discutat cu foștii colegi, nu mi se pare ca este o problemă extremă. Profesorii vor merge cu masca pe care și-o vor procura ei și elevii la fel”.

Întrebat despre responsabilitatea părinților pentru sănătatea copiilor, după începerea școlii Klaus Iohannis a răspuns clar: „Fiecare țară are normele proprii. Mă voi referi la cele care vor fi valabile în România. Responsabilitatea este partajată între părinți, școală, alte autorități. Fiecare cu partea lui. Nu cred că este util să căutăm din capul locului o cale pentru a învinovăți pe cineva penal, nu rezolvăm absolut nimic. Ceea ce doresc este să se desfășoare școala în condiții sigure, bune, copiii să meargă, să învețe, să se întâlnească cu alți copii și până la urmă pentru asta lucrăm cu toții și pentru asta facem regulamentele”.

La conferința de presă, Orban a amintit faptul că Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care se alocă 175 milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autoritățile locale și unitățile de învățământ pentru achiziționarea de echipamente electronice și materiale sanitare, inclusiv măști, pentru a asigura buna începere a anului școlar.

Premierul a mai spus că ,,prioritar este să asigurăm măști pentru copiii care provin din familii vulnerabile” și ,,evident că trebuie să existe măști suplimentare”, dacă un copil vine fără mască să îi fie pusă la dispoziție una.

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi