250.000 de tablete
250.000 de tablete

Promisiunea Guvernului, tabletele necesare pentru trecerea la mediul de învățare online, nu va fi onorată la timp.

Cele 250.000 de tablete nu vor ajunge în școli până la data de 10 septembrie. Marian Murguleț, secretar de stat și responsabil cu Tehnologia Informaţiei, a declarat că procedura de licitație nu a fost gestionată eficient.
„Datele primite acum câteva zile de colegii de la Ministerul Educaţiei arată că, din totalul de 22.000 de săli de curs sau laboratoare, 74% sunt conectate la internet şi 26% nu. Una dintre soluţii este achiziţia de tablete cu conectivitate pentru 24 de luni. Ştiţi că există o procedură pentru achiziţia a 250.000 de tablete în curs de evaluare. Din perspectiva mea, nu cred că ONAC (Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate) a gestionat procedura de achiziţie prea eficient, însă mă bazez că, împreună cu colegii de la ANAP (Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice) şi de la Ministerul Educaţiei se va corecta această situaţie”, a spus oficialul guvernamental, conform Agerpress.
Murguleț este de părere că este imposibil ca tabletele să ajungă în școli până pe data de 10 septembrie. În spatele declarației lui se află o experiență de 11 ani pe piața IT&C.
Mai mult, el crede că elevii se vor acomoda ușor cu școala online, având în vedere că sunt obișnuiți cu mediul virtual.
„Totuşi, ar trebui să fie făcute cursuri de competenţe digitale şi nu doar pentru copiii din mediul rural, ci şi pentru cei din mediul urban, pentru că nu aş vrea să confundăm scrollatul pe Facebook sau pe alte reţele sociale cu competenţele digitale. De multe ori se face această confuzie şi nu este cel mai bun lucru”, a mai spus Murguleţ.
La același eveniment, Jean Badea, consilier în Ministerul Educaţiei, s-a arătat optimist față de achiziția celor 250.000 de tablete. El speră că măcar o parte din ele să ajungă în școli până în 10 septembrie.
Citește aici despre legea de la care au pornit lucrurile.