CEO-ul TikTok
CEO-ul TikTok

Kevin Mayer, CEO-ul TikTok, a demisionat din cauza amenințării lui Trump de a interzice aplicația.

„În ultimele săptămâni, întrucât mediul politic s-a schimbat brusc, am reflectat asupra schimbărilor structurale de care compania are nevoie și ce înseamnă acestea pentru rolul global la care m-am înscris.”, a declarat Kevin Mayer pentru CNN Business.

Kevin Mayer a fost angajat la 1 iunie pe postul de director general, fiind anterior director la Disney. Mayer a fost numit CEO-ul TikTok pentru a calma relațiile dintre ByteDance și Guvernul american.

La începutul lunii august, Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care îi oferă conglomeratului chinez ByteDance un termen de 90 de zile pentru a vinde filiala din SUA. Astfel, aplicația TikTok ar putea să fie interzisă în America.

Trump susține că aplicația reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, din cauza legăturilor companiei cu China.

Chiar dacă compania a negat distribuirea de date autorităților chineze, președintele SUA susține că aplicația TikTok își spionează utilizatorii. Trump a lansat mai multe reclame anti-TikTok care încurajează utilizatorii de Facebook să semneze o petiție pentru a interzice TikTok în America .

Dacă mai vrei să citești articole pe subiectul TikTok, aici este unul pentru tine!