Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi

Yevgeny Prigozhin, supranumit „bucătarul lui Vladimir Putin” ameninţă că îi va distruge pe Aleksei Navalnîi și asociații săi!

Prigozhin este supranumit „bucătarul lui Vladimir Putin” datorită companiei sale, Concord, care a prestat servicii de catering pentru Kremlin.

Yevgeny Prigozhin, un important om de afaceri şi cu legături la Kremlin, a amenințat că-i va distruge pe liderul opoziţiei ruse, Navalnîi, și pe asociații acestuia!

„Intenţionez să aplic o decizie judecătorească de anul trecut, prin care Aleksei Navalnîi şi asociaţii săi să-mi plătească aproape 88 de milioane de ruble (1.2 milioane de dolari) pentru prejudicii aduse companiei Moskovsky Shkolnik. O să distrug acest grup de oameni fără scrupule”.

La începutul anului trecut, fundaţia lui Aleksei Navalnîi a desfășurat o anchetă din care a reieşit ca firma Moskovsky Shkolnik, care se ocupă de pregătirea meselor şcolare, a monopolizat piaţa, a utilizat alimente de proastă calitate şi, astfel, a îmbolnăvit copiii.

În octombrie 2019, instanţa a dispus ca Aleksei Navalnîi, asociatul său, Lyubov Sobol şi Fundaţia Anticorupţie pe care au fondat-o să plătească aproape 88 de milioane de ruble companiei Moskovsky Shkolnik, companie deţinută de omul de afaceri Evgeny Prigozhin, care se ocupă de pregătirea meselor şcolare.

În luna iulie a acestui an, Navalnîi a hotărât să închidă oficial fundaţia, pentru a evita să plătească partea sa din pedeapsă.

Ivan Zhdanov, directorul fundației, a transmis un mesaj celor care îi susțin, sugerând că Aleksei Navalnîi e posibil să fi fost otrăvit datorită uneia dintre investigaţiile fundaţiei.