sănătatea elevilor
sănătatea elevilor

Sunt aproximativ 6 luni de când suntem prinși în incertitudine, lipsă de organizare și transparență a autorităților. Acum, aproape de începutul anului școlar, suntem martori la declarațiile contradictorii ale guvernanților. Vă jucați cu sănătatea elevilor și profesorilor, dragi guvernanți!

Sâmbătă, 22 august, Raluca Turcan a declarat: „Există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite din partea statului, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii. Din perspectiva Guvernului, noi punem bani la dispoziţie autorităţilor publice locale să facă un stoc minim de măşti şi materiale dezinfectante în fiecare şcoală, pentru situaţii de avarie, să spunem, îşi uită măscuţa copilul, e dintr-o familie mai săracă, i s-au terminat măştile, însă este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii”.

Această declarație făcută reprezintă nepăsarea privind siguranța elevilor și profesorilor.

Țin să menționez că Guvernul României și-a asumat obligativitatea de a asigura măști printr-o declarație făcută de Ludovic Orban, în luna aprilie. De asemenea, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, declară într-o vizită la Râmnicu Vâlcea că vor fi asigurate pentru toți materiale igienico-sanitare. De ce facem declarații și nu le mai respectăm?

Îmi amintesc o altă declarație ce induce panică și demoralizare din partea doamnei Turcan. Mai știți când aceasta spunea că se ia în considerare ca anul școlar 2019-2020 să se înghețe? Și cumva s-a înghețat? Nu, deoarece nu ar fi fost o soluție benefică. Elevii și profesorii care aveau acces la tehnologie au continuat online, iar restul nu. Sunt 900 de mii de elevi care nu au avut acces la educație digitală. Până să înceapă cursurile, mă aștept la nenumărate declarații din partea specialiștilor, guvernanților cu punctele lor de vedere. Însă, doamnă viceprim-ministru, știți că periclitați sănătatea elevilor și a cadrelor didactice prin declarația făcută?

Și ceea ce mă uimește este comportamentul persoanelor. Acum câteva zile, asociațiile de elevi au trimis un comunicat de presă, în urma declarațiilor doamnei Raluca Turcan. Majoritatea persoanelor de pe Facebook au început să facă afirmații jignitoare adresate elevilor, ceea ce m-a făcut să mă întreb:

Care este problema dacă elevii doresc să meargă în siguranță la școală?

Gândiți-vă că o mască nu este scumpă, dar o familie cu mai mulți copii care merg la școală nu va putea cumpăra măști constant. Ar trebui ca autoritățile să asigure siguranța în școli. Vă jucați cu sănătatea elevilor și profesorilor, dragi guvernanți! Să ne amintim că sunt școli cu toalete în curte. Nu mai spun de cele unde săpunul, hârtia igienică și dezinfectantul își fac apariția doar la inspecții. Credeți că se va schimba peste noapte ceva?

Care sunt hotărârile luate în legătură cu noul an școlar? Aflați chiar de aici.