bărbat de culoare
bărbat de culoare
Autoritățile statului Wisconsin investighează de ce un bărbat de culoare a fost împușcat de mai multe ori în spate, când a intrat pe ușa laterală a unui SUV, conform CNN. Cei trei copii ai bărbatului, având 3, 5 și 8 ani, se aflau în mașină, a declarat un avocat al familiei. Tatăl său a declarat, conform BBC, că fiul său este paralizat – deși medicii nu știu dacă este permanent.

Jacob Blake este în stare stabilă într-o unitate de terapie intensivă, potrivit avocatului Ben Crump, care reprezintă familia Blake.

Crump a postat un videoclip cu filmările de duminică seară din Kenosha. Dacă doriți să vedeți videoclipul redat la știrile americane, îl puteți regăsi aici. Imaginile s-au răspândit pe rețelele de socializare, stârnind proteste. Lideri ai districtului au instituit o stare de asediu care a rămas în vigoare până luni dimineață.
Împușcăturile au avut loc în timp ce demonstranții continuau să condamne violența poliției în orașele americane. Printre motive ale demonstrațiilor se află și uciderea lui George Floyd și Breonna Taylor. Cu o noapte înainte de împușcarea lui Blake, protestele au izbucnit în Lafayette, Louisiana, după ce poliția a ucis un negru -Trayford Pellerin, având 31 de ani – în fața unui magazin.

Garda Națională a fost chemată în oraș, a confirmat primarul John Antaramian.

Trupele vor fi axate pe sprijinirea nevoilor locale primul răspuns și de aplicare a legii „pentru a proteja infrastructura critică și instituțiile culturale”, conform declarației guvernatorului Tony Evers.
Protestatarii s-au adunat luni, 24 august, la tribunalul din Kenosha și au venit față în față cu poliția, echipați de protest. La fața locului se afla și un vehicul blindat, iar poliția a aruncat cu gaz lacrimogen în mulțimea de protestatari.

Poliția din Kenosha a cerut Departamentului de Investigații Criminale din Wisconsin să preia ancheta.

Agenția intenționează să depună un raport la procurori în termen de 30 de zile. Biroul procurorului Michael Graveley va stabili dacă să aducă vreo acuzație.

Autor: Ruxandra Dorobanțu