prietenașele
prietenașele

Ți-ai lăsat prietenașele pentru iubit? Ești proastă. După batiste cu muci aruncate și statusuri tâmpite pe Facebook despre singurătate, ai și tu relație. Bravo, fată! Ești cineva. Acum ți s-au rezolvat toate problemele din lumea asta. Pământul se învârte iar, Obama e din nou președinte, iar tu simți că ai un motiv serios ca să trăiești.

Sper să nu dai cu telefonul de pământ după ce-o să-ți spun cât de aiurită ești dacă te fandosești, crezând că unicul scop din lumea asta e să ai iubit.

Oricum sună superficial ca dracu’, exact ca întrebările neamurilor și curioșilor de „Ia zi, fată, ai gagiu?”, „Da’ relație pe când?”, „Nu intri și tu în rândul lumii?”.

Calmați-vă, că nu dezbatem întrebarea existențială de: a fi sau a nu fi într-o relație. Nu acum, cel puțin.

Vreau să vorbim, însă, despre tipele care atunci când întâlnesc un prințișor levitează în jurul lui și se agață de el, cum s-a agățat și Jack de scândura din Titanic.

Cumva, e de înțeles. Când e dragostea în floare și te tremură până și duminica la masă cu familia, vezi negru-n fața ochilor până nu-ți dă mândrul lumii vreo notificare.

Și ce dilatare pe pupilele tale, dragă domnișoară, când, după-o așteptare de câteva ore – soră cu moartea, te sună cavalerul, BadBoy-ul, acel DearFutureHusband pentru care adormi noaptea sub pernă cu toate buruienile de pe câmp, în speranța că vă uniți destinele sub jurământ sacru.

Și când te sună, gata! Nu mai ai stare! Îi lași naibii de părinți, de prieteni și ieși în fața casei în hăinuțele de sărbătoare, întrebându-te unde-și va parca armăsarul.

Oh, și câtă poezie! Ce dragoste desăvârșită când urci pe calul alb alături de stimabil, și vă pierdeți amândoi, gonind în bătaia vântului și-n praful de pe uliță, sub privirile invidioase ale plebeilor ieșiți la poartă.

Ce mândrie pe tine! Ce aroganță! Și ce bărbățel ți-ai mai tras. Îl mai cotești fără să vrei ca să-l admiri nițel din profil și te gândești cu satisfacție cum trebuie să le roadă acum ciuda pe nesăbuitele de coleguțe, vecinici, cumătre etc, etc.

Te-a luat atât de tare valul, încât îl dai dracului de telefon. Îl închizi. Îl pui în poșetuță, îl arunci naiba știe unde, numai să nu fii deranjată. Doamne ferește să te perturbeze careva din visul nesfârșit de dragoste.

Și-n timp ce tu te-avânți cu domnul pe curcubeu, gândindu-te dacă îți păstrezi sau nu numele de fată după nuntă, prietenașele tale te dau dispărută, apoi moartă, și se pregătesc deja să dea comandă de coroane.

Într-un final constată că-i mai bine c-au scăpat de tine. Ești multă pagubă, femeie. Ori plângi în pumni după vreun Brad Pitt din trecut, ori iar te ia o dragoste și uiți de lume.

S-au săturat, mă, să te sune și să le zici că ești cu iubi. Cu zi, cu noapte, cu sărbători, cu zile de muncă, tu tot de el ești agățată. Mai rău ca lipitorile.

Îți mai atrag gagicile atenția când și când, dar tu le spui că sunt nebune. Faci crize că: „Vaaai, nu mă înțelegeți, fetelor!” sau „Sunteți doar invidioase pe dragostea noastră ruptă de pe ecranele hollywoodiene”. Moment în care fetele își dau ochii peste cap și-și spun cât ești de proastă. Își spun lor, că ție n-are rost. Tu ești îndrăgostită. Sau ești nebună. După caz.

Și-n vreme ce pentru tine s-a oprit timpul în loc și ți-ai renegat originile în numele primul Făt-Frumos care ți-a scris cu gânduri de combinat pe Facebook, restul lumii-și duce-n continuare existența la fel de bine. Șocant, nu-i așa?

Prietenele tale pe care le-ai dat dracu’ s-au apucat de studii, de sport, de investit în ele. Au continuat cu party-uri peste party-uri cu gașca, s-au susținut una pe alta, au mers la concerte, la lansări de cărți etc, etc. Pe scurt: și-au continuat viața într-un ton cât mai mișto. Și ce-ai făcut tu? Te-ai izolat de omenire ca să-ți desăvârșești pornirile de-amor.

Oh, dar vine-o zi, Cenușăreaso, când bate-un vânticel cald de primăvară și-l vezi pe prințișor apărând la tine-n poartă cu răgușeală-n voce și emoție de domnișoară. Își duce sensibil o mână la inimă și-ți spune că trebuie să fie sincer. Doar e virtutea lui cea mai de preț. Și-ncepe cu discursul pregătit de-acasă și repetat în timp ce se-ndrepta pe armăsar spre tine.

Îți zice cu tremur în voce că nu mai merge, că s-a rupt lanțul de iubire, că are treabă.

Știi și tu cum e cu bărbații ăștia ocupați din secolul XXI care dau pe dinafară de afaceriști și elevați ce sunt. Banii nu se-nvârt singuri și nici firmele nu se conduc doar din șoapte de amor. Se bazează pe tine că înțelegi. Doar ești fată deșteaptă. Ești matură. Nu, nu e vina ta. Tu ești o persoană extraordinară. E vina lui și a lumii solicitante din care aparține. Oh, ce nepotrivire a sorții. Dar stai liniștită, te poți baza pe el în continuare. Normal că puteți rămâne prieteni. Trebuie să fluturi doar cu batista în fața ferestrei și vine la tine. Doar e bărbat de cuvânt, ce naiba.

Și-n timp ce nu mai știi cum să te-oprești din plâns că te aud vecinii, îl vezi oprind cu calu-n fața porții de alături. Simpatii vechi pentru vecinica de care ți-a spus să nu-ți faci griji. Ei, lasă! Mai sunt bărbați. O să încerce și-alții să se bage-n seamă. Doar nu se demodează combinatu’ așa ușor.

Dar știi ce are vecinica și nu ai tu, drăguță ?

O viață personală. În timp ce tu nu mai știai cum să-ți arunci telefonul să nu fii deranjată și îi dădeai dracu’ de prieteni, draga ta vecină a făcut chestii tot mai mișto. S-a ocupat de dânsa. S-a plimbărit și fără prinț cu cal, s-a apucat și de citit ca s-aibă ce să povestească.

Și uite-așa se-ntâmplă cu-o femeie care începe să radieze. Atrage tot mai mult privirile bărbaților din jur. Tocmai pentru că nu-i axată exclusiv pe ei și are ce să facă-n caz că nu o sună vreun fermecător să vină în poiană.

Când ești o lipitoare pentru bărbatul de lângă tine, crede-mă, se simte. O simt și cei din jur. O simte și stimabilul care-n final te va lăsa cu ochii-n soare dacă continui să fii proastă.

Și-acuma comedie! Apucă-te și sună oamenii să vă-ntâlniți! Îți mai răspunde dracu’. Se plictisesc prietenii de tine și în final nu mai vor legături. Te miri, prințesă? Așa se-ntâmplă când îi dai naibii pe toți cei care te-au iubit doar pentru-un bărbat așa cum sunt atâția.

Clar că toți oamenii sunt trecători. Prietenele pot la fel de bine să fie de rahat și să te facă să îți fie scârbă de-omenire. Dar în principiu, ele-s acolo pentru tine când ești proastă și nu știi ce mai vrei de la viață. Sau când n-ai grijă de tine și te obligă să mănânci. Asta-i iubirea autentică, măi.

Nu zic că nu trebuie să te implici într-o relație. Din contră. E genial tot ceea ce poți să trăiești alături de un om, dar dacă te bazezi numai pe asta și în final te izolezi de lume, păpușă, te-ai cam ars.

Poți să disperi și să te dai cu capul de pereți că nu impresionezi. Odată ce-i dai naibii pe prieteni, ei fac la fel cu tine. Și te trezești sunându-ți cunoștințe vechi de zeci de ani, numai ca să nu începi să putrezești în casă: „Heii, mă mai știi? Da, am fost împreună cândva la grădiniță. Normal că mai știu cum te cheamă. Ce zici, ai chef să ne vedem?” Cam până-aici mergem cu demnitatea. Șoc. Șoc. E nașpa să fii singur, nu?

Și-acum, măi, fetelor: pentru a evita toate măgăriile de mai sus și scenariile posibile, să nu vă pună sfântu’ să deveniți ca siamezele pentru bărbații sau prinții de lângă voi.

Nu mai stați agățate de toți feciorii care apar în drum sau care vă parchează armăsarul lângă bloc. Mai spuneți-le să stea și pe-acasă, c-aveți și voi o viață personală.

Aveți prieteni de sunat, cafele de băut, cărți de groază de citit, sport de făcut și lista-i lungă.

Nu mai fucking levitați în jurul bărbaților pentru c-o să vă luați o țeapă de zile mari când veți vedea cât sunteți de singurele și prostuțe, și cât de greu vă mai suportă cineva după un moment de genul.

Lăsați, nu mai plângeți și nu vă mai rugați să pice altul care să vă vrăjească-n timp ce colindați pe curcubeie.

Sunați-vă prietenașele și încercați pe cât posibil să nu mai fiți ca lipitorile!

Vrei să afli mai multe despre relații? Click aici.