primarul
primarul

Primarul comunei Mogoşeşti-Siret, din județul Iași, candidează din nou folosind culorile PNL, chiar dacă a fost exclus din partid după ce a făcut sex cu minore. Acesta a ales locul în care se simte cel mai bine, sediul primăriei, pentru a comite această faptă scandaloasă.

Damian Butnariu a fost exclus din rândul liberalilor în luna ianuarie a acestui an, după ce a fost făcut public faptul că numele său a apărut într-un dosar de trafic de persoane. Se pare că Butnariu întreținuse relații intime, în sediul primăriei, cu două minore traficate de un proxenet. Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că „nu o să mai candideze el, o să avem alt candidat”, la acel moment. Întrebat acum despre noua candidatură a edilului, Orban a răspuns lejer: „Nu am idee”.

„Reprezentanții a patru filiale de partide din localitate au declarat, că Butnariu este susținut de PNL. Liderul Organizației Județene Iași a liberalilor, Costel Alexe, nu s-a arătat deranjat de cromatica copy-paste după cea a PNL și nici nu a dat vreo explicație pentru faptul că PNL nu are un candidat propriu în comună.”, conform G4Media.

Damian Butnariu este candidatul cu cele mai mari șanse la funcția de primar în comuna Mogoşeşti-Siret, în mandatul 2020-2024. Surprinzător, acesta este și cel mai longeviv primar din istoria comunei.

Demn de personaj în operele lui Caragiale, Damian Butnariu, nu recunoaște că ar fi susținut de vreun partid, în ciuda dovezilor clare care conduc spre ideea unei candidaturii cu susținere PNL.

„Sunt cu bun-simț, am spus că dacă nu mă vor oamenii, mă opresc, dar oamenii m-au determinat, printr-o mișcare comună, să candidez”, a spus edilul, conform G4Media.

Totodată, Damian Butnariu a recunoscut în faţa judecătorilor că a întreţinut relaţii sexuale cu două minore de 17 ani. Fetele erau victimele unei rețele de trafic de minori din zona Pașcaniului. Înainte de a fi vândută primarului, una dintre fete a fost răpită de la școală. Iar după incident a încercat să se sinucidă.

Aparent viața unei persoane, în perspectiva exemplarului edil, costă doar 100 de lei. Cu toate acestea, va candida și va și lua titlul de primar, în cazul în care oamenii din Mogoşeşti-Siret vor rămâne în aceeași ignoranță de până acum.

Singura veste bună din acestă tragicomedie este faptul că proxenetul a fost pedepsit cu 15 ani de închisoare.