accident rutier
accident rutier

Daniel Chițoiu, fostul ministru, a fost implicat la sfârșitul anului trecut într-un accident rutier ce s-a finalizat cu decesul a două persoane, iar acum a fost dat în judecată fiind acuzat de ucidere din culpă. Trei unități sanitare și șapte oameni, rude ale victimelor, s-au făcut părţi civile în dosar.

Cazul lui Chițoiu a fost preluat de către procurorii argeşeni, care au orchestrat situația accidentului produs în 26 decembrie 2019, pe DN7, în judeţul Argeş, în zona localităţii Zamfireşti. După terminarea anchetei, aceștia au cerut judecarea lui Chițoiu pentru ucidere din culpă.

Civilmente este societatea de asigurări Generali România ce aparține de partea responsabilă, în timp ce Spitalul Județean de Urgență Argeș, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti și Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş au acordat îngrijiri victimelor accidentului, aparținând părților civile în dosar. Conform informaților făcute publice, rudele celor decedaţi, în număr de șapte, s-au constituit părţi civile în dosarul înregistrat pe spatele Judecătoriei Piteşti.

Încă nu a fost stabilit un termen de judecată în proces.

La timpul acuzării sale, Chiţoiu a refuzat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor, negând faptul că ar fi folosit telefonul în momentul accidentului. Urmărirea penală a lui Daniel Chițoiu a început anul acesta în luna ianuarie, la mai puțin de o lună de la manifestarea accidentului, unde o persoană a fost rănită, iar un bărbat de 82 de ani şi soţia acestuia au murit, după ce autoturismul fostului ministru a intrat pe contrasens, lovind mașina acestora.