Bill Gates a declarat că pandemia de coronavirus este departe de final. Chiar dacă, în acest moment, aproximativ 800 de mii de oameni au murit în toată lumea de COVID-19, tot n-am ajuns încă la sfârșit. Totodată, fondatorul Microsoft, într-un interviu acordat pentru The Economist, a anunțat că numărul morților de COVID-19 va ajunge la milioane.

Bill Gates crede că susținătorii lui Donald Trump, președintele SUA, au refuzat să poarte măști de protecție pentru a semnala furia și rezistența la încălcarea unor drepturi în ceea ce privește libertatea.

„Credem în libertate, libertate individuală. Optimizăm pentru drepturile individuale”, a mai spus miliardarul.

Bill Gates a fost întrebat dacă situația s-ar schimba în cazul în care Joe Biden ar câștiga președinția. Răspunsul omului de afaceri a fost: „Nu cred că schimbarea administrației va mobiliza oamenii să poarte măști”.

Mai mult decât atât, Gates explică faptul că SUA au fost nepregătite de la început. China, pe de altă parte, „a făcut o treabă foarte bună în oprirea virusului, datorită abordării tipice destul de autoritare și prin încălcarea drepturilor individuale”.

În plus, fondatorul Microsoft este optimist în ceea ce privește tratamentul pentru COVID-19. Acesta a finanțat un vaccin și crede că pandemia va fi sub control la sfârșitul lui 2021, pentru țările mai dezvoltate, și în 2022, pentru țările în curs de dezvoltare.

La finalul interviului, Bill Gates a mai adăugat: „Avem nevoie de lideri care vor face aceste decizii de distribuție bazându-se pe egalitate, nu pe factorii de influență pe piață”.

Citește aici despre misterele averii lui Donald Trump.