Klaus Iohannis

Klaus Iohannis: „Urmărim cu mare atenție evenimentele și suntem pregătiți să acționăm!”

"în Știri" by

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susținut ieri, 19 august, o conferință de presă la Palatul Cotroceni!

Președintele României a participat la reuniunea Consiliului European în format videoconferință, iar subiectul principal a fost situația la care se află în acest moment Belarus.

Klaus Iohannis a declarat că a participat la reuniunea Consiliului European și a scos în evidență faptul că fraudarea alegerilor și reprimarea violentă a protestelor nu pot fi lăsate fără un răspuns din partea UE.

,,Am solicitat încetarea imediată a violențelor împotriva protestatarilor pașnici și eliberarea persoanelor deținute ilegal.

Este necesară demararea unor investigații transparente asupra tuturor abuzurilor raportate, în urma cărora cei vinovați să fie trași la răspundere. Trebuie luate măsuri suplimentare din partea UE.

Este extrem de importantă inițierea unui dialog real între autoritățile din Belarus, opoziție, societatea civilă și reprezentanți ai protestatarilor. Este singura soluție pentru reducerea tensiunilor și realizarea unei tranziții pașnice”. 

Klaus Iohannis a precizat că 120 de militari se află acum în Mali, dar sunt în siguranță. Evenimentele sunt urmărite cu mare atenție, iar militarii sunt pregătiți să acționeze, dacă va fi cazul!

,,Vreau să fac o mențiune cu privire la situația din Mali, subiect pe care l-am abordat în cadrul reuniunii Consiliului European. Avem acolo 120 de militari și aș vrea să transmit că sunt în siguranță în acest moment, în ciuda tensiunilor din zonă. Urmărim cu mare atenție evenimentele și suntem pregătiți să acționăm în consecință, dacă va fi cazul”.

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi