părinții
părinții

În prima zi de școală, elevii trebuie să aibă la ei ghiozdanul, masca și declarația pe proprie răspundere semnată de părinți. Ministerul Sănătății a publicat condițiile de începere a noului an școlar, iar printre acestea se enumeră și declarația.

Copiii vor trebui să prezinte documentul la începutul fiecărui ciclu de prezență fizică în școală; la triajul epidemiologic de la intrarea în unitatea de învățământ.

Conform Ordinului de Ministru, părinții sau tutorii nu vor avea acces în curtea unității de învățământ. În schimb, elevii ce se află în cazuri speciale vor putea fi însoțiți doar cu aprobarea conducerii școlii.

Click aici pentru a descărca declarația!

Părinții vor trebui să-și asume că în ultimele 14 zile copilul nu a fost diagnosticat sau nu a prezentat simptome de COVID-19. Totodată, semnarea cererii atestă faptul că elevul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv. În cazul în care copilul intră în contact direct cu o persoană bolnavă, parinții au obligația să anunțe unitatea de învățământ.

În plus, aceștia trebuie să menționeze și că elevul, în perioada suspendării cursurilor, nu a avut nici o problemă de sănătate. În caz contrar, părintele va trebui să atașeze o copie a documentelor medicale corespunzătoare.

În vederea identificării din timp a semnelor de îmbolnăvire , comunicarea cu parinții se va realiza telefonic sau prin mijloace electronice.

Dacă vrei să citești mai multe despre ordinul de ministru dă click aici!