Pe o proprietate privată din Brașov, trei tineri au transformat un parc într-o zonă culturală. Au fost amplasate hamace, o scenă pentru teatru și s-a improvizat un loc pentru citit.

Accesul este gratuit, iar până la ora 23 oamenii își pot comanda băutură și mâncare, care se pot consuma în bărci, hamace sau pe mese făcute din butelii vechi. Achiziționarea se face direct de pe telefon, printr-un cod QR.

Aleile sunt acoperite de graffiti, iar tinerii au amenajat și un teren de volei pentru iubitorii de sport. Autoritățile au fost receptive la ideile organizatorilor și doresc o colaborare cu aceștia și pentru modernizarea celeilalte porțiuni de parc, cea deținută de primărie.

Parcul este amplasat între clădiri corporatiste, dar și așa, muzica trebuie lăsată la un volum mediu, tinerii având deja o plângere pentru gălăgie. Aceștia vor ca iubitorii de cultură urbană să se bucure de acest loc și pe timp de iarnă, așa că se gândesc la metode pentru acoperirea zonei respective.

„Seri de film, seri de teatru, concerte live, muzică de vioară. Suntem înconjurați de birouri și feedback-ul e bun, că văd și ei o pată de culoare în parc” declară Dorin Cosma, unul din organizatori, conform Mediafax.