Pictură murală de excepție în orașul Sibiu

"în Știri" by

Cea mai mare pictură murală din România va fi realizată pe un zid, în cadrul Festivalului Internațional de Street Art din Sibiu.

Festivalul este la a VI-a ediție și organizatorii anunță că 11 lucrări au fost deja finalizate.

Cea mai mare pictură murală va avea o înălțime de 25 de metri și un total de peste 525 de metri pătrați de culoare. Va fi pictată pe peretele unei clădiri din Piața Aurel Vlaicu și va deveni atracția principală a Turului de artă Stradală.

„Este un tribut adus omului şi umanităţii, individului şi societăţii, de la origini şi până în prezent. Din punct de vedere compoziţional, muralul este un portret de grup, format din chipurile unor oameni pictate în cromatici şi stiluri diferite, susţinând astfel ideea de unitate în diversitate”, au explicat reprezentanţii festivalului, conform Mediafax.

Anul acesta vor fi realizate 17 lucrări care însumează 9.700 de metri pătrați de culoare. În total, sunt 96 de lucrări care înfrumusețează zonele mai defavorizate ale orașului.

Picturile sunt realizate de 15 artiști și grupuri din România, Spania și Ucraina. Ele vor acoperi blocuri, unități de învățământ și alte clădiri importante ale Sibiului.

Asociația ART Factory Transilvania este organizatorul festivalului Street ART Festival care este cofinanțat de Primăria Sibiu.

 

Ambiție, responsabilitate și devotament sunt cuvintele care mă caracterizează cel mai bine. Am 20 de ani, sunt studentă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și fac ceea ce îmi place cel mai mult, scriu. O persoană curioasă, libertină și cu o minte ageră, așa mă pot descrie. Sunt un om care nu se mulțumește cu puțin și pune suflet în tot ceea ce face.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi