Cea mai mare pictură murală din România va fi realizată pe un zid, în cadrul Festivalului Internațional de Street Art din Sibiu.

Festivalul este la a VI-a ediție și organizatorii anunță că 11 lucrări au fost deja finalizate.

Cea mai mare pictură murală va avea o înălțime de 25 de metri și un total de peste 525 de metri pătrați de culoare. Va fi pictată pe peretele unei clădiri din Piața Aurel Vlaicu și va deveni atracția principală a Turului de artă Stradală.

„Este un tribut adus omului şi umanităţii, individului şi societăţii, de la origini şi până în prezent. Din punct de vedere compoziţional, muralul este un portret de grup, format din chipurile unor oameni pictate în cromatici şi stiluri diferite, susţinând astfel ideea de unitate în diversitate”, au explicat reprezentanţii festivalului, conform Mediafax.

Anul acesta vor fi realizate 17 lucrări care însumează 9.700 de metri pătrați de culoare. În total, sunt 96 de lucrări care înfrumusețează zonele mai defavorizate ale orașului.

Picturile sunt realizate de 15 artiști și grupuri din România, Spania și Ucraina. Ele vor acoperi blocuri, unități de învățământ și alte clădiri importante ale Sibiului.

Asociația ART Factory Transilvania este organizatorul festivalului Street ART Festival care este cofinanțat de Primăria Sibiu.