Noua Zeelandă
Noua Zeelandă

Premierul Jacinda Ardern din Noua Zeelandă a anunțat amânarea alegerilor generale cu 4 săptămâni, din cauza noilor cazuri de COVID-19.

Data alegerilor a fost mutată de pe 19 Septembrie pe 17 Octombrie.

Decizia a fost luată de către Jacinda Ardern după consultarea tuturor partidelor politice majore.

Prim-ministrul Noii Zeelande a declarat: „Această decizie oferă tuturor partidelor timp pentru a face campanie în următoarele nouă săptămâni și oferă Comisiei Electorale suficient timp pentru a asigura posibilitatea desfășurării alegerilor”.

Trebuie luat în considerare faptul că Jacinda Ardern, care conduce partidul Laburist din Noua Zeelanda, partid de centru-stânga, se situează foarte bine în sondaje, cu o rată a popularității de cca. 60%. Popularitatea sa se datorează modului în care a gestionat erupția vulcanică din White Island, atacurile asupra moscheilor din Christchurch și, mai ales, pandemia de COVID-19.

Vineri orașul Auckland a intrat în izolare până pe 26 august pentru prevenirea unui nou val de COVID-19.

În Noua Zeelandă există o teamă generală cu privire la posibila revenire a virusului. Duminică, numărul de cazuri în Auckland a ajuns la 49, în timp ce Marți erau abia 4 cazuri depistate.

În prezent, guvernul premierului, Jacinda Ardern, încearcă să-și dea seama cum a reapărut virusul după ce timp de 102 zile nu a fost confirmat nici un caz.

Dacă doriți să aflați mai multe despre cum se descurcă Noua Zeelandă cu pandemia, click aici.

Autor: Sebastian Condoiu