china
china

Patentul vaccinului anti-COVID ce candida a primit aprobarea de la Beijing, China. Ad5-nCOV a început să fie utilizat la finalul lunii iulie de către armata chineză, în urma descoperirii unui anticorp.

Vaccinul, dezvoltat de către compania biofarmaceutică chineză, CanSino Biologics și Institutul de Știință Militar este aflat în faza a III-a de testare. Conform Agerpres.ro, vaccinul ar putea fi „produs în masă într-o perioadă scurtă de timp”.

Conform Oficiului de Proprietate Intelectuală a Republicii Populare Chineze (SIPO), vaccinul are „un răspuns bun asupra şoarecilor şi rozătoarelor şi poate determina corpul să producă un puternic răspuns imunitar umoral şi celular în scurt timp”.

Eficiența și siguranța vaccinului este testată internațional în faza III. Arabia de Sud este una dintre țările care vor începe testele, chiar luna aceasta. CanSino Biologics a declarat că este în negocieri și cu Rusia, Brazilia și Chile. Abia după aceste teste vaccinul va fi considerat eficient împotriva virusului SARS-CoV-2 și va putea fi administrat în toată China.

Revista The Lancet a plublicat, în luna iulie, un articol cu privire la cercetarea care atestă că s-au efectuat teste asupra a peste 500 de persoane. După testele realizate la finalul lunii mai, care, la fel, au fost pozitive.

Citește chiar aici și despre vaccinul anti-COVID dezvoltat de Rusia.

Autor: Văduva Denisa