Manchester City
Manchester City

Lyon a eliminat Manchester City din UEFA Champions League, iar un atac violent din partea unui fost adversar al „cetățenilor”, a fost adresat lui Pep Guardiola, punându-l pe prim plan pentru nereușita echipei.

Ferdinand (41 de ani) spune că deciziile tehnicianului spaniol le-au adus eliminarea „cetățenilor” din competiție.

După neizbânda echipei sale din sferturile UEFA Champions League, 1-3 cu Lyon, Pep Guardiola a fost „pus la zid” de Rio Ferdinand, fostul fundașl al lui Manchester United și al naționalei Angliei, Kevin de Bruyne.

Singurul gol al lui City a fost marcat de Kevin de Bruvne, iar Bernardo Silva și Phil Foden au rămas pe banca de rezerve pe tot parcursul meciului. La începutul partidei, Guardiola nu a mai folosit sistemul său clasic de joc 4-3-3, ci unul neobișnuit de 3-5-2.

„De la începutul competiției, rezervele au jucat un rol fundamental. Cei mai creativi jucători au rămas pe bancă. Echipa a fost mult mai bună cu Mahrez în teren”, a declarat Ferdinand citat de AS.

Manchester City, eliminată al 3-lea sezon consecutiv din sferturile UEFA Champions League

„Linia defensivă avansată a fost o sinucidere, a fost începutul căderii. Multă nehotărâre și naivitate. Toate astea cântăresc enorm pe umerii lui Pep. Trebuie să se uite la ce a greșit și să o ia de la capăt”. A continuat Rio Ferdinand prin criticarea așezării formației lui Guardiola în defensivă.

Fostul goalkeeper al lui City, Joe Hart, i-a luat apărarea lui Guardiola, chiar dacă spaniolul l-a îndepărtat de pe Etihad la venirea sa: „Orice i s-ar spune lui Pep, el va răspunde pe teren. Este aici pentru a câștiga trofeul UEFA Champions League. Nu este ușor, poate au fost prea conservatori în meciul cu Lyon”.

Guardiola nu s-a dovedit a fi un conducător așa de bun pentru Manchester, deoarece aceștia nu au reușit să treacă de faza sferturilor în UCL. În primul sezon al spaniolului, Manchester City a fost eliminată de Monaco în optimi, iar în următoarele 3 sezoane, inițierea vicecampioanei din Premier League a fost oprită de Tottenham, Liverpool și Lyon în sferturi.