gel de mâini

Un gel de mâini aflat pe piață a fost declarat toxic!

"în Știri" by

Un gel de mâini aflat pe piață a fost semnalat ca fiind toxic pentru sănătate. Cu toate acestea, produsul încă se vinde.

Gelul de mâini conține metanol, substanță toxică pentru sistemul central nervos și pentru ochi, potrivit lui Paul Anghel, directorul general al Direcției Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană ANPC.

Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor: gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: produsul conține metanol (valoare măsurată: 11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central și pentru ochi”, declară Paul Anghel citat de Mediafax.

Consumatorii care nu știu cât de periculos poate fi metanolul nu sunt avertizați prin nicio pictogramă sau alte semne că substanța este toxică.

„Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informație cu privire la toxicitatea și la inflamabilitatea produsului. Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranță pentru copii. Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și la deces. Produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și regulamentele privind clasificarea, etichetarea și ambalarea (CLP)”, mai spune Paul Anghel potrivit Mediafax.


Autor: Robert Grigore Manea

Sursă foto: https://ec.europa.eu/

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*