stării de alertă

Se discută prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile!

"în Știri" by

Vineri, 14 august, va fi discutată hotărârea de guvern care prevede prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile. Conform acestei hotărâri ce va fi dezbătută astăzi, starea de alertă va fi prelungită din 16 august.

Potrivit proiectului emis de Guvern, „Începând cu data de 16 august se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, și prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”.

Teritoriul țării noastre se află în stare de alertă de trei luni deja, mai exact din 15 mai, când starea de urgență a fost înlocuită cu cea de alertă.

Așadar, restaurantele vor rămâne închise în continuare (în afară de terase), la fel ca cinematografele, iar măștile vor rămâne obligatorii în spații închise și în spațiile deschise aglomerate.

Apropo de starea de alertă, vezi chiar aici ce cred tinerii despre coronavirus!

Starea de alertă permite autorităților să restrângă anumite activități sociale ce pot răspândi coronavirusul.


Autor: Robert Grigore Manea

Sursă foto: Secretariatul General al Guvernului – https://sgg.gov.ro/

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi