Printre povești tinerești: ce cred tinerii despre Coronavirus?

0
177 views
Printre povești tinerești
Printre povești tinerești

Coronavirus este, fără îndoială, cel mai discutat și în același timp, controversat subiect al momentului. Nici nu e de mirare, ținând cont de tot haosul pe care l-a provocat încă de la începutul anului. Aceasta a fost prima încercare cu adevărat grea pentru tinerii din Generația Z. În același timp, a fost și un real impediment pentru restul omenirii.

Am stat de vorbă cu cinci tineri între 17 și 22 de ani din România, pentru a afla cum arată pandemia de COVID-19 prin ochii lor.

Lavinia, 17 ani

„Părerea mea e că aveam cu toții nevoie de un astfel de lucru pentru a ne trezi oarecum la realitate. Oamenii tind să creadă că totul li se cuvine, dar când ceva uzual nu ne mai este accesibil, de abia atunci ne dăm seama că viața nu e tocmai așa cum o percepem noi.

Chiar dacă e o formă groaznică de a le demonstra oamenilor ceva, cred că doar așa ne vom deschide ochii. Doar așa vom fi mai buni unii cu alții și o să apreciem tot ce avem. Nu spun că după pandemie se va schimba totul, dar cu siguranță multe lucruri nu vor mai fi la fel. Încă încerc să fiu optimistă că lumea încearcă să se schimbe în bine.

Personal, virusul nu mi-a schimbat viața drastic. Totuși, nu pot să spun că mă simt tocmai confortabil cu ceea ce se întâmplă. Și pe lângă asta, lumea mai are multe alte probleme de care să se îngrijoreze și îmi este sincer teamă că nu vom mai face față la mai multe.”

Rebeca, 18 ani

„Din punctul meu de vedere, Coronavirus este un virus asemenea celor care provoacă bolile cu transmitere sexuală. Cu cât te protejezi mai mult purtând masca și respectând măsurile luate împotriva răspândirii bolii, cu atât ești mai în siguranță.

Părerea mea este că virusul ăsta nu o să treacă decât dacă suntem noi prudenți și luăm atitudine, pentru că trebuie să fim unul pentru toți și toți pentru unul; de la un om a pornit, la un om trebuie să se și termine.

Cred că pandemia a fost o caracterizare a situației care a trebuit declarată pentru a ne arăta nouă că trebuie să fim uniți, deoarece doar astfel putem scăpa de virus și pentru a ne reaminti cât de importantă este comunicarea și cât de prețios este timpul petrecut alături de cei dragi.

Oricum, situația trebuie luată foarte în serios pentru că oamenii mor pe capete. Cei care scapă au de obicei o imunitate foarte mare, așadar nu e de joacă. Mie pandemia de Coronavirus mi-a schimbat viața oferindu-mi ocazia de a sta mai mult timp cu familia și făcându-mă mult mai receptivă la pericolele care se află în lume.

A fost și este o lecție de viață prin care trebuie toți să trecem și să învățăm pentru CĂ, până la urmă, suntem oameni și ar trebui să avem grijă unii de alții.”

Alexandra, 18 ani

„Cred că acest Coronavirus este o mare prostie și înșelătorie. Medicii din Italia au făcut o autopsie pe un decedat din cauza acestei infecții și aparent a rezultat faptul că nu e nimic mai mult decât o bacterie care există de mii de ani cel mai probabil și care a dus la apariția trombozei.

Cum se tratează tromboza? Cu antibiotice și anticoagulante.

Care sunt efectele și simptomele ei? Dureri musculare, respirație îngreunată, afectarea funcțiilor celorlalte organe – exact ca la Coronavirus. Chiar dacă tromboza nu e neapărat transmisibilă, sunt sigură că s-au găsit niște căi pe unde să fie introduse bacteriile.

Ultimele luni m-au afectat cel mai mult pe plan mental, deoarece îmi doream ca vara asta să fie una de neuitat. Din păcate, circumstanțele nefavorabile nu îmi sunt de ajutor, iar statul în casă, nici atât.”

Ovidiu, 22 ani

„Mama mea este asistentă la unitatea de Primiri Urgențe a spitalului de la mine din oraș și, credeți-mă, nu e o glumă. Oamenii sunt speriați, se simt rău, unii dintre ei denigrează severitatea bolii.

Medicii încep să fie depășiți de situație și epuizați până în măduva oaselor. Continuă să avertizeze oamenii veniți la secție pentru alte probleme de gravitatea situației și să le amintească de măsurile de prevenție, atât de importante în această perioadă.

Tot ce pot să spun este că totul e cât se poate de real și că trebuie să ne protejăm în continuare, pentru că pericolul e departe de a fi trecut.

Sunt student în anul patru la medicină, iar pandemia m-a făcut să realizez cât de importantă și periculoasă o să fie munca pe care o să o exercit în viitor. Cu toate astea, mă simt pregătit să salvez vieți.”

Alexandru, 20 ani

„Nu contest existența virusului pentru că, după cum putem vedea, lumea moare pe capete. Însă, cred că toată această tevatură are rolul de a ne distrage atenția de la niște lucruri mult mai grave care se întâmplă în acest moment pe plan mondial.

Fie că este vorba despre un al Treilea Război Mondial, fie despre o reducere considerabilă a numărului de oameni de pe planetă din cauza suprapopulării, sau un pretext pentru instaurarea unei noi ordini mondiale, cred că adevărul este departe de a fi scos la iveală.

Acest lucru este vizibil prin lipsa cunoașterii factorului declanșator și a evoluției bolii. Așadar, cred că descoperirea unui vaccin eficient în combaterea răspândirii virusului e o sarcină aproape imposibil de realizat.”

Dacă vreți să aflați care sunt cele 10 simptome ale bolii, click aici!

Autor: Medeea Marincescu