O regiune din Spania interzice fumatul la terase şi în zonele aglomerate!

0
36 views
fumatul
fumatul

Autoritățile spaniole consideră fumătorii un vector de transmitere a Coronavirusului. Studiile arată că fumatul duce la un risc mai mare de contaminare cu COVD-19. Atât fumatul pasiv, cât și cel activ pot prezenta un risc pentru oamenii expuși.

Este posibil ca fumul de țigară să transporte virusul. Această posibilitate a determinat autoritățile din Galacia, Spania, să aplice norme stricte pentru fumători în spațiile publice.

Oamenii nu vor mai avea voie să fumeze pe terase sau pe străzile unde sunt prea multe persoane și nu se poate păstra distanțarea socială.

Conform Mediafax.ro, președintele  guvernului regional din Galagia, Alberto Núñez Feijóo, a anunțat miercuri că măsura va intra în vigoare în toate provinciile comunităţii autonome (La Coruña, Lugo, Pontevedra şi Ourense).

Încă din timpul pandemiei, studiile au arătat că fumatul poate transmite virusul Sars-Cov-2. În acest sens, experții sanitari au tras un semnal de alarmă cu privire la pericolele acestuia, în timpul pandemiei. Erau vizate în special narghilele și țigările electronice. Vânzători de tutun, însă, spun că în timpul pandemiei nu a scăzut foarte mult consumul. Totodată mai sunt și spanioli care au reușit să renunțe la acest viciu în timpul restricțiilor.

Autor: Văduva Denisa